• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » פודקאסט » פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

מערכת האתר

פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

סטוריטלינג ומיתוג אישי עם קרן רייטלר

היום זה כבר ברור שמי שרוצה להצליח, חייב להיות ברשתות החברתיות ובעולמות הדיגיטל.
פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב ודומותיהן, הפכו להיות האוייב של עצמאיים ועצמאיות שלא כ״כ מתחברים ליצירת תוכן.
בפרק החדש של מדברים מחוץ לצלחת, קרן רייטלר תתן לכם את כל הכלים הדרושים לסטורטלינג יחודי.

החיים היום הם בדיגיטל, אי אפשר להתעלם מזה.
לא כולם מרגישים שם בנוח, אז בואו נציע נקודת מבט אחרת-
חשוב להבין שהתוכן מאפשר לנו גם להיות נוכחים ולספר על העסק שלנו וגם לבנות מערכת אמון עם הקהל.
והאמון הוא מה שהופך עוקב.ת ללקוח.ה משלמים.

מה זה יצירת מותג אישי.
מותג אישי הוא כל מה שחושבים עלינו ועל העסק שלנו כשנחשפים לתוכן שלנו, תמונות שלנו, עדויות דיגטליות, כלומר, המלצות עלינו וכו…
המותג האישי מורכב מתמהיל של מסרים שעוברים לקהל. מסרים הם גלוים (אני דיאטנית שמטפלת בנשים בהריון בלבד) או סמויים (הנה סיפור הצלחה, כלומר, אני טובה במה שאני עושה.)

בפודקאסט נתעמק ב- 3 שאלות עיקריות:
1. איך אפשר לדעת מי הקהל של העסק שלי ואיך אפשר לבנות את הקהל?
2. איך אוכל למצוא את הקול המיוחד שלי ולא להיות ״עוד אחת.ד״.
3. איך אפשר להתחיל להשתמש בתוכן בצורה נכונה

איך אפשר לדעת מי הקהל של העסק שלי ואיך אפשר לבנות את הקהל?

קהל העסק שלנו מורכב ממאפיינים שקשורים גם לתחום שבו אנחנו עוסקים וגם לעניין האישי שלנו. כלומר אנשים שמתעניינים בתזונה ואורח חיים בריא. משם צריך להדק את הקהל.
כלומר, אם אני ספורטאית, ומעניין אותי לעבוד עם אנשים שעוסקים בספורט, אני אחליט שהקהל שלי הוא ספורטאיים ואנשים שעוסקים בתנועה. אני יודעת אל מי אני פונה.
או אם אני טבעונית ואקטביסטית למען בעלי חיים, אני יכולה להחליט שאני מקבלת לקליניקה אך ורק טבעונים שמעוניינים לחיות אורח חיים בריא, אנשים שרוצים לעשות שינוי לכיוון תזונה טבעונית או טבעונים בעלי עודף משקל.

לעניין האישי שלנו משקל מאוד גדול על הפוקוס שלנו ועל התוכן שלנו.
לא מעט בעלי ובעלות עסקים אומרים: ״אני יכולה לעזור לכולם״ ובכך למעשה מצהירים שהם מפחדים לאבד לקוחות פוטנצאלים. אבל אנשים רוצים ללכת אחרי מומחים וחשוב לזכור את זה.
כדיי לדיק את הקהל שלי, יש עוד 4 שאלות שאהיה חייבת לשאול את עצמי:
1. האם אני רוצה לעבוד עם גברים / נשים / כל המגדרים
2. בן כמה הקהל שלי? האם אני רוצה לעבוד עם ילדים? בני נוער? בני גיל הזהב?
3. מה מאפיין את הקהל שלי?
4. מהי נקודת הכאב המרכזית של הקהל שלי?

לשון הכתיבה שלנו תלויה במגדר של הקהל שלנו.
השפה גם משתנה בהתאם לגיל – שכמובן משפיע על סלנג, טרמינולוגיה ויכולות טכנולוגיות של הקהל.
זיקוק הקהל משפיע גם על התמחור של השירותים שלי. למשתחררים טריים מהצבא יש פחות כסף מהייטקיסטיות בנות 40.

הדיוקים חשובים כדי שהקהל ירגיש בנוח אצלי. אם מאפיין את הקהל שלי שהם היו ילדים עם עודף משקל וסבלו מכך כל החיים, אדבר אליהם בצורה שונה מאנשים שהיו כל החיים רזים ואז שמנו 5 קילו וזה כל מה שהם רוצים להוריד.

הדיוקים האלה יהפכו את המותג שלכם לברור ללקוחות שלכם. תזונאית להייטקיסטים שמתאימה תפריטים ופעילות לחיים העמוסים של התחום, ממתגת את עצמה אחרת ומוציאה החוצה תוכן שונה מאשר תזונאית שעובדת עם מורים ליוגה למשל.

והשאלה האחרונה, שהיא שאלת השאלות – מהי נקודת הכאב המרכזית של הקהל?
הרבה אנשים נוטים להתבלבל בין בעיה לבין כאב.
הכאב הוא הרגשות והתחושות שהקהל מרגיש בגלל הבעיה.

למשל, עלייה במשקל הופכת לבעיה, רק אם היא גורמת לכאב.
כדי להבין מה הכאב האמיתי, אני אהיה חייבת לשאול את עצמי שאלת מפתח חשובה – מה הן התחושות שעולות אצל קהל היעד שלי בעקבות הבעיה?
כשאנחנו כותבים על הכאבים, הקהל, במידה והוא מדוייק, מרגיש מחובר. הוא מרגיש מובן. והוא ירגיש, עם הזמן, שהוא יכול לסמוך עלינו ועל התוכן שלנו. ככה מתחילה להיבנות מערכת יחסים של אמון בנינו, המותג, לקהל, העוקבים והלקוחות.
אבל.
לכתוב, לצלם ולהקליט תוכן, זה לא מספיק.
אני כמובן רוצה שהקהל יתחבר אליי, אבל יותר מזה אני רוצה שהקהל יגיב לי וישתף את התוכן שלי.

כשהקהל מגיב לי, אני יכולה להמשיך ולהדק את התוכן שלי ואת הקהל, דרך התגובות וההבנה העמוקה שנוצרת ביני לבין העוקבים שלי.
כי אם מישהו כותב לי הצעה לייעול או נותן לי חיווי על התוכן שלי, אני יודעת אם אני בכיוון או לא. אני יודעת אם התוכן שיצרתי היה מוצלח או אם עליי להדק אותו. זה מאפשר לי לשלוט בשיח שיוצא מהמותג שלי החוצה אל העוקבים והלקוחות שלי.

לתגובות האלה קוראים אינגייג׳מנט. או בעברית, מעורבות.
וכדי לעודד מעורבות אנחנו נשאל שאלות ונשתול ׳קריאות לפעולה׳ בתוכן שלנו. קריאות לפעולה הן אמרות שמספרות לקהל מה אני מצפה ממנו ולעשות. להגיב, לשתף, לעשות לייק, ללחוץ על לינק ועוד…
יצירת מעורבות עם הקהל מעלה את האמון ואת אחוזי המכירה.

איך אני בכלל בונה קהל של עוקבים? התשובה היא די פשוטה.
אם אני יודעת אל מי אני מדברת, פשוט מפרסמים תוכן שמדבר אל הקהל הספציפי שהגדרתי בצורה עקבית. בהתחלה לא יהיו לכם הרבה לייקים או תגובות, אבל עם הזמן, הקהל שלכם ירגיש מחוייבות ויתחיל להגיב ולענות. תסמכו שזה יקרה עם תוכן טוב.
השאלה השנייה שנעסוק בה היא איך אוכל למצוא את הקול המיוחד שלי ולא להיות ״עוד אחת.ד״?

כדי ממש להפוך את החלק הזה לאפקטיבי, כדאי לחשוב על עולמות התוכן שמעניינים אתכם.
תזונה ואורח חיים בריא. סבבה – אבל מה עוד?
האם את רקדנית בטן בנוסף? האם אתה מנהל פרוייקטים? האם את טבעונית? האם אתה מורה ליוגה? מה הם העולמות הנוספים שהופכים אותך לפרסונה מעניינת?

אין אף אדם שהוא רק משהו אחד. לכולנו יש הרבה עולמות תוכן.
והמפגש ביניהם, מייצר משהו מאוד מיוחד שיידע למשוך את הקהל הנכון עבורנו.
מציאת עולמות תוכן נוספים ושילובם בתוכן מאפשר להסתכל על נושא חרוש כמו תזונה, דרך זווית רעננה ומעניינת.

הכנסת עולמות התוכן האישיים שלכם לא רק שימשכו עוד לקוחות מתעניינים רלוונטים, הם גם יאפשרו להם להבין מה הכיוון שלכם ולהיות שונים בנוף. תזכרו, זה ממש בסדר שלא כולם אוהבים אתכם או מתחברים אליכם. אבל מי שיתחבר אליכם, זה מישהו שהתוכן שלכם ממש ממשש מעניין אותו. והעובדה הזו, מעלה את הסיכויים שאותם אנשים יהפכו לשגרירים שלכם וימליצו עליכם לאחרים או אפילו יהפכו ללקוחות משלמים.

תרגיל:
ערכו רשימה של 3-5 עולמות תוכן שונים בעסק שלכם, או שהייתם רוצים שיבואו לידי ביטוי.
מתוך הרשימה הזו בחרו את העולם המרכזי שלכם – תזונה. עכשיו חשבו איך כל עולם תוכן שכתבתם, מתחבר לעולם המרכזי. אילו מוצרים ורעיונות מתקיימים בתוך המפגש בין שני העולמות.
כל אחד ואחת יכולים למצוא את עולמות התוכן המיוחדים שלהם וליצור משהו שונה.

איך אפשר להתחיל להשתמש בתוכן בצורה נכונה?

קודם כל, עלינו לנסות להבין איפה הקהל שלנו נמצא ולהיות באותה הפלטפורמה.

אם הקהל שלי הוא בוגר ויותר נמצא בפייסבוק – אני אנסה להתמקד בקבוצות רלוונטיות ובעמוד האישי העסקי שלי.
אם הקהל הוא יותר צעיר, אולי טיקטוק הוא המקום בשבילי וכדאי שאדע לתפעל יוזר שם.

כדאי גם לשאול את עצמי איך יהיה נח לקהל שלי לצרוך את התוכן שלי.
האם מדובר בקהל שאוהב לקרוא הרבה? האם זה קהל שיעדיף סרטונים ותוכן ויזואלי מצולם?
לפי התשובה אני יכולה להבין איפה המיקוד שלי צריך להיות. אילו סוגים של תוכן הם המיקוד שלי.

כתיבה, צילום, עריכה הם תהליכים שנוטים להפחיד בעלי ובעלות עסקים.
איכשהו תהליך הכתיבה או יצירת תוכן שונה, נתפס כמשהו ״שהלוואי ולא היה צריך אותו״.
תוכן לא חייב להיות מושלם, להיפך, תוכן אותנטי שמגיע מהלב ומציג את האני מאמין שלנו, מעלה את רמת האמון בנו עוד יותר.
תתחילו ליצור תוכן איפה שאתם יכולים, קצר, פעמיים בשבוע, העיקר שתתחילו לכתוב ולהוציא את המחשבות והערך שלכם החוצה לקהל שלכם.
תתמקדו בתוכן שקל לכם להוציא החוצה – העיקר להיות עקביים ולהעלות תוכן בצורה רציפה.

דוגמאות לתוכן:
פוסט השקה.
פוסט ערך.
מענה לשאלות.
סיפורים מהקלינקה.
פוסט הצעה.
כל אלה יחזקו את האמון וימשכו את הקהל אליכם.

ואיך יוצרים תוכן, טכנית?
קובעים חלונות זמן ספיציפיים ומשאירים אותם ריקים לתוכן. כחלק מרוטינה ליצירת תוכן.
במקביל פותחים notes בטלפון ורושמים כל רעיון שעולה במהלך היום לתוכן מוצלח.
ואת כל מה שיצרתם משבצים בגאנט שהוא לפי תאריכים.
ברגע שיש לכם וודאות ואתם יודעים מה אתם מפרסמים, מתי ואיפה, זה מאפשר לכם להשתמש בחלון זמן הכתיבה, כדי ליצור את התוכן העקבי, המדוייק והמתוכנן שלכם לעסק שלכם.

לסיכום,
הבנו יחד את החשיבות של מציאת הקהל הנכון וגם איך אפשר להדק אותו כדי להתאים את השירות שלנו במדוייק למי שירכוש אותו.
משם המשכנו להבין איך עולמות התוכן ותחומי העניין שלכם יכולים לשרת את המותג שלכם ולעזור לכם ליצור בידול וייחודיות.

ואיך אפשר, בלי המלך הבלתי מעורער – תוכן. כזה שמותאם לקהל שלכם.
האזנה נעימה!

תרגיל מפגש בין עולמות

צ'ק ליסט ליצירת קהל

לפודקאסטים נוספים לחץ.י כאן

דיגיטל יוניליוור מדברים מחוץ לצלחת מיתוג אישי סטוריטלינג פודקאסט קרן רייטלר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שמן קוקוס שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד