• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר מרץ 2023

          ניוזלטר מרץ 2023

        • ניוזלטר יולי 2022

          ניוזלטר יולי 2022

        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר מרץ 2023

          ניוזלטר מרץ 2023

        • ניוזלטר יולי 2022

          ניוזלטר יולי 2022

        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » מתכונים » פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

מערכת האתר

פרק 1 של סדנת בישול לדיאטנים- העשרת התפריט בירקות- אושר ואודי מכינים מתכון לרוטב ירקות עשיר שמתאים להכל והילדים אוהבים ומלמדים אותנו כיצד להעשיר את התפריט בירקות

מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן

רוטב אדום עשיר בירקות ומתאים לשימושים רבים – פסטה, קציצות, דגים, פיצה וכו'.
ניתן להכין את הרוטב בשתי דרכי הכנה לבחירתכם:

  • הכנה בסיר – קצרה יותר ומעניקה טעם עדין יותר.
  • ההכנה בתנור – מעניקה טעם קלוי ומעושן קלות.

אנחנו ממליצים להכין כמות משולשת לפחות של הרוטב ולשמור בקירור או בהקפאה. הרוטב נשמר כשבוע במקרר וכ-6 חודשים במקפיא.

מצרכים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 פלפל חתוך לקוביות
  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • רבע כוס עלי אורגנו טרי או 2 כפיות אורגנו יבש
  • 6 כפות רסק עגבניות
  • 400 גרם רוטב עגבניות נפוליטנה של קנור
  • 3 כפות עדשים כתומות
  • 4 כוסות (כ-1 ליטר) מים
  • כפית וחצי מלח
  • כפית סוכר

אופן ההכנה בסיר:

  1. מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן זית יחד עם בצל, גזר וסלרי. מטגנים כ-4 דקות על עוצמה בינונית תוך כדי ערבוב.
  2. חותכים לקוביות ומוסיפים פלפלים ,דלעת, קישואים ושום וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן דקה נוספת.
  4. מוסיפים את רוטב העגבניות "נפוליטנה" ואת שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים מתפוררות.
  5. מבשלים 10 דקות נוספות ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים במעט.
  6. טוחנים בבלנדר או בלנדר ידני לרוטב חלק.

אופן ההכנה בתנור:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות במצב טורבו.
  2. חותכים לקוביות ומערבבים את הבצל, הגזרים, הסלרי, הפלפלים, הדלעת, הקישואים, השום והאורגנו עם שמן הזית.
  3. צולים בתנור 30-40 דקות עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
  4. בזמן שהירקות בתנור, מעבירים את שאר החומרים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות.
  5. כאשר הירקות מוכנים, מעבירים אותם לסיר, מערבבים וטוחנים לרוטב חלק.

למתכון נוסף של אודי ואושר להעשרת התפריט בירקות לחץ כאן

אודי ואושר ילדים ותזונה ירקות מתכון מתכון בריא סדנת בישול רוטב ירקות תזונת ילדים
ניוזלטר
ניוזלטר מרץ 2023

ניוזלטר מרץ 2023

ניוזלטר יולי 2022

ניוזלטר יולי 2022

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
מטפלים במשבר: שחר כוכבי מתייחס לדילמות והאתגרים המיוחדים העולים באשר למיקומנו כדיאטנים בתקופה זו.

מטפלים במשבר: שחר כוכבי מתייחס לדילמות והאתגרים המיוחדים העולים באשר למיקומנו כדיאטנים בתקופה זו.

סלט עלי חורף

סלט עלי חורף

מוזלי של לילה (over night)

מוזלי של לילה (over night)

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים גלידה דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון חנוכה טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירידה במשקל ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד פריכיות צבי מגזיניק קנור קרן דודסון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שמן קנולה שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונת ספורטאים
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2019-2022
    גלילה לראש העמוד