פרק 1 של סדנת בישול לדיאטנים- העשרת התפריט בירקות- אושר ואודי מכינים מתכון לרוטב ירקות עשיר שמתאים להכל והילדים אוהבים ומלמדים אותנו כיצד להעשיר את התפריט בירקות
![](https://www.healthclub.co.il/images/4-270x152.jpg)
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
רוטב אדום עשיר בירקות ומתאים לשימושים רבים – פסטה, קציצות, דגים, פיצה וכו'.
ניתן להכין את הרוטב בשתי דרכי הכנה לבחירתכם:
- הכנה בסיר – קצרה יותר ומעניקה טעם עדין יותר.
- ההכנה בתנור – מעניקה טעם קלוי ומעושן קלות.
אנחנו ממליצים להכין כמות משולשת לפחות של הרוטב ולשמור בקירור או בהקפאה. הרוטב נשמר כשבוע במקרר וכ-6 חודשים במקפיא.
מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 פלפל חתוך לקוביות
- 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום פרוסות
- רבע כוס עלי אורגנו טרי או 2 כפיות אורגנו יבש
- 6 כפות רסק עגבניות
- 400 גרם רוטב עגבניות נפוליטנה של קנור
- 3 כפות עדשים כתומות
- 4 כוסות (כ-1 ליטר) מים
- כפית וחצי מלח
- כפית סוכר
אופן ההכנה בסיר:
- מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן זית יחד עם בצל, גזר וסלרי. מטגנים כ-4 דקות על עוצמה בינונית תוך כדי ערבוב.
- חותכים לקוביות ומוסיפים פלפלים ,דלעת, קישואים ושום וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן דקה נוספת.
- מוסיפים את רוטב העגבניות "נפוליטנה" ואת שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים מתפוררות.
- מבשלים 10 דקות נוספות ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים במעט.
- טוחנים בבלנדר או בלנדר ידני לרוטב חלק.
אופן ההכנה בתנור:
- מחממים תנור ל- 200 מעלות במצב טורבו.
- חותכים לקוביות ומערבבים את הבצל, הגזרים, הסלרי, הפלפלים, הדלעת, הקישואים, השום והאורגנו עם שמן הזית.
- צולים בתנור 30-40 דקות עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
- בזמן שהירקות בתנור, מעבירים את שאר החומרים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות.
- כאשר הירקות מוכנים, מעבירים אותם לסיר, מערבבים וטוחנים לרוטב חלק.
למתכון נוסף של אודי ואושר להעשרת התפריט בירקות לחץ כאן