ראשית ניסיתי למצוא טבלה עם EPA, DHA בסוגי דגים שונים, על מנת לתרגם לכמות המומלצת, אבל לא הצלחתי להעתיק, הנה המקור ושם יש טבלה http://www.fda.gov/Food/FoodborneIllnessContaminants/Metals/ucm393070.htm#Advice
שנית – מהמלצות האיגוד הקרדיולוגי ועמותת הדיאטנים עולה שהכמות היא 500-1000 מ"ג EPA, DHA פעמיים בשבוע.
אני אישית, מסקירת ספרות שערכתי, עוד לא בטוחה שכדאי להמליץ על תוסף אומגה-3 בהריון. הדבר היחיד שהוכח, הוא שהוא מונע לידת פגים בשבוע לפני 34.
למשל סקירת מאגר מידע על שם קוקריין:
Based on the limited evidence that we found, LCPUFA supplementation did not appear to improve children's neurodevelopment or visual acuity. In two studies, LCPUFA supplementation was associated with increased head circumference. Currently, there is insufficient evidence to support or refute the practice of giving LCPUFA supplementation to breastfeeding mothers in order to improve infant growth and development.
Cochrane Database Syst Rev. 2010 Dec 8;(12):CD007901. doi: 10.1002/14651858.CD007901.pub2.
אבל זה לא מצדיק המלצה גורפת.
ידוע לי שיש איגודי מיילדות וגניקולוגיה בעולם שממליצים על תוסף אומגה-3, אבל לצערי, למרות חיפוש ממושך לא הצלחתי למצוא המלצות כאלה. אשאל את המומחים