• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » דיון » הפרדוקס של השמן והבריא

הפרדוקס של השמן והבריא

דף הבית › פורומים › תזונה › הפרדוקס של השמן והבריא

בחזרה לפורום
  • מאת
    דיון
  • 24/08/2017 בשעה 17:36 #13342

    מבקר

    בקשר למחקר הזה  האמת שקצת קשה לי לקבל (אולי גם בגלל ה-BMI האישי שלי..אבל גם מנתונים שפורסמו בספרות) ש-BMI בין 25-30 אצל אדם ללא תחלואה ואשר מקפיד שלא לעשן ולעסוק בפעילות גופנית סדרה קשור עדיין לסיכון מוגבר לחחלואה קרדיווסקולרית. האמת גם שלפחות בחלק מהמחשבונים להערכת סיכון התוצאה המתקבלת לבעל נתונים כאלה היא סיכון מאוד נמוך. לכן גם במטופלים עם פרמטרים כאלה אני לא מנסה להפעיל השפעתי להפחתת משקל ומסתפק בלעודד להמשיך פעילות גופנית ולהקפיד על תזונה מגוונת עם העדפה לים תיכונית.  בכל מקרה הממצאים האלה מעט ערערו לי את הביטחון כעת…אז אשמח להתייחסותך.

  • מאת
    דיון
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 30/08/2017 בשעה 18:30 #13346

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    אני נוטה להסכים איתך. ראשית, גם אם נניח שאדם בעודף משקל הוא בסיכון מוגבר, אין זה אומר שירידה במשקל מפחיתה את הסיכון. ייתכן שמלכתחילה יש לו גורמים מטאבוליים שאולי אפילו משפיעים על כך שהוא בעודף משקל. את הסיבתיות ההפוכה הזו לא ניתן להסביר באמצעות מחקר אפידמיולוגי כמו ה- EPIC. מאידך, בניתוח של מעקב אחרי 10,000 גברים עובדי מדינה ועיריות בישראל, לגבי הקשר בין משקל בגיל 40-65 לשרידות אחרי גיל 80, נמצא שלא היה הבדל בהשרדות בגברים שנמדדו להם BMI-20-25  ו- 25-27.

    יש גם את ההיבט של סוג ההשמנה מעבר ל- BMI. "שמן בריא" הוא לא רק אדם ללא גורמי סיכון אלא אולי עם השמנה תת עורית ולא בטנית.

    ועוד דבר – האם אדם עם BMI 25 בגיל 20 צריך לשמור עליו גם בגיל-60? אולי בגילאים מסויימים ה- Gold standard של BMI=25 כבר אינו תקף?

    והאחרון: כמה אפשר לשגע את האוכלוסיה לעשות דיאטה? שיאכלו מאוזן ובריא בלי המרדף אחרי המשקל.

    28/09/2017 בשעה 15:38 #13374

    אבי

    לדעתי הBMI לא  המדד החשוב ביותר לקבוע אם אדם שמן, המדד הנכון יותר הוא אחוז השומן בגוף.

    למשל אדם מאד שרירי עם אחוז שומן נמוך יכול להיות ב BMI גבוה, ולהפך אדם שהשרירים שלו מנוונים   יכול להיות בעל BMI תקין ואחוז שומן גבוה.

    05/10/2017 בשעה 14:30 #13379

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    אבי, אני מסכימה איתך שמדד BMI הוא מדד עם מגבלות אבל גם למדידת אחוזי שומן מגבלות:

    1. רמת הדיוק של מדידת אחוז שומן בגוף. המכשירים שמודדים ברמת דיוק מספקת הם מכשירים יקרים כמו Bodpod. מדידות ידניות דורשות מיומנות רבה וגם אז, בעייתיות. כך שלהשתמש במדד אחוז שומן באוכלוסיה, זה לא יישומי. וזו הסיבה שאימצו את מדד ה- BMI

    2. במדד ה- BMI יש הסתייגויות, אחת מהן היא השימוש בספורטאים או באנשים מאד פעילים. רוב האוכלוסיה איננה כזו. המדד הזה גם לא מדוייק בנשים הרות ובקשישים. ובכלל, הגבול של 25 כלל לא מתאים לקשישים, למרות שאין לנו הגדרות לערכים תקינים אצל קשישים.

  • מאת
    תגובות
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קטניות קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • מדיניות פרטיות
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד