השאלה מעלה היבטים שונים של נושא השומן בדיאטה. ראשית מדובר במחקר תצפיתי ולא במניעה אלא בקשר. שנית, היום כבר לא כל כך מגבילים את כמות השומן בדיאטה. היום ידוע שדיאטה דלת פחמימות עדיפה על פני דיאטה דלת פחמימות בקשר עם רמות TG גבוהים וגם אם סוכרת. כך שהשאלה איננה כמות השומן אלא סוג השומן. ייתכן שמי ששותה חלב דל שומן הם אלה שיש להם כבר גורמי סיכון אחרים לסוכרת ושומרים על דיאטה. וייתכן שהסיכון הפחות שנמדד יהיה פחות עוד יותר אם נחליף את השומן הרווי בשומן רב בלתי רווי.
ועד אז – איזון. לא הייתי רצה לגבינות 30% שומן, אבל אולי אפשר קצת יותר מ- 0%.