לפי הממצאים של המחקר הזה אפשר להסיק שאפשר להוריד את צריכת הנתרן ל-0 . זה הגיוני מבחינה ביולוגית/מטבולית ? אפשר להתקיים ללא מלח/נתרן בכלל ?
לפי הממצאים של המחקר הזה אפשר להסיק שאפשר להוריד את צריכת הנתרן ל-0 . זה הגיוני מבחינה ביולוגית/מטבולית ? אפשר להתקיים ללא מלח/נתרן בכלל ?
חלילה,
1. זה מחקר באוכלוסיה. האוכלוסייה אוכלת ומאחר ואין בעולם המערבי דיאטה ללא נתרן בכלל, לא מדובר על חשיפה ל- 0 גרם נתרן.
2. הנתונים חולקו לשלישונים, והשלישון התחתון היה מתחת ל= 2300 מ"ג ליום כך שבכל מקרה לא מדובר על 0 אלא על רמה שהיא פחותה מהממוצע הקיים היום בארה"ב.
לכן ייתכן שבמחקר הנוכחי לא נמצאה עקומת J לסיכון (עם סיכון קצת מוגבר בצריכה נמוכה מידי של נתרן), מהסיבה הפשוטה שלא היו אנשים שצרכו רמה נמוכה מידי של נתרן.
ניסיתי להגיע למאמר המלא כדי לראות מה הטווח של צריכת נתרן בכל אחד משלישוני הצריכה, אבל לצערי לא הצלחתי.