מתכון לסופגניות אפויות ומקמח כוסמין

חומרים עבור כ – 10-15 סופגניות:
- 500 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין מלא
- 25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים
- 50גרם (רבע כוס) סוכר קנים/חום
- 2 ביצים
- 150 גרם (2/3 כוס) חלב/מים
- 5 גרם (1 כפית) תמצית וניל – לא חובה
- 50 גרם (1/4 כוס) שמן זית/שמן קוקוס
- קורט מלח
לציפוי לפני אפייה:
- שמן זית
למילוי:
- ריבה בטעם תות שדה או כל טעם אחר של 778
לציפוי:
- לאחר שהסופגניות התקררו מפזרים מעט אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר.
- מוסיפים ביצים, חלב/מים ותמצית וניל ומעבדים במיקסר במהירות נמוכה ביותר כ-3 דקות.
- מוסיפים את השמן והמלח ומעבדים עוד 3 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים מעט בעזרת המברשת בשמן זית. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
- מחלקים את הבצק לכ-10-15 כדורים (בין 50-60 גרם).
- יוצרים כדורים עגולים, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומורחים אותם בשמן זית.
- מכסים בעדינות את הכדורים ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מורחים את הסופגניות בעדינות פעם נוספת בשמן זית ואופים כ-10 דקות.
- מוציאים מהתנור ומחכים שהסופגניות יתקררו. לאחר הקירור מחוררים כל סופגנייה באמצעות צנטר, ממלאים את שקית הזילוף בריבה ומזלפים.
- לפני ההגשה מפזרים מעל הסופגניות אבקת סוכר.
בתאבון!
הערות:
במידה ונשתמש רק בקמח כוסמין מלא הסופגניות יצאו מעט נמוכות, לעומת זאת אם נחצה את כמות הקמח לחצי קמח לבן וחצי קמח כוסמין נקבל סופגנייה יותר גבוהה.