• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » פודקאסט » פרק 7- להניע לשינוי. מבוא פרקטי לגישה המוטיבציונית עם דוד לב

פרק 7- להניע לשינוי. מבוא פרקטי לגישה המוטיבציונית עם דוד לב

מערכת האתר

פרק 7- להניע לשינוי. מבוא פרקטי לגישה המוטיבציונית עם דוד לב

פרק 7 – הגישה המוטיבציונית על קצה המזלג עם דוד לב

הגישה המוטיבציונית היא גישה ותיקה ומבוססת ראיות שעוסקת באיך לעזור לאנשים להצליח לעשות שינוי התנהגותי.
הוגה השיטה הוא ביל מילר, פסיכולוג שעבד עם מתמכרים והחל לחקור מה בתהליך הטיפולי שלו מצליח לגרום לאנשים לעשות שינוי.
תפיסת היסוד של הגישה המווטיבציונית היא שהאדם טוב מיסודו ושואף להגשמה עצמית. יש בו את הכוחות הנחוצים לו לשינוי. המטפל צריך להעצים את הכוחות האלה בו ולא לסחוב עבורו את התהליך והשינוי.
רוח הגישה אומרת שקול פנימי הוא חשוב ומשמעותי מקול חיצוני והוא זה שמעורר מוטיבציה פנימית לשינוי.
ולכן, אם מבינים שמוטיבציה פנימית היא מנוע חזק ביותר- נרצה להגביר את המוטיבציה הפנימית לשינוי.
מרכיבי הגישה:
אמביווילנטיות- לכל החלטה בחיים יש 2 קולות:
האם לצאת לספורט בבוקר או להישאר במיטה? האם להחליף עבודה? האם לקחת עוגיה?
המטופל יתפוס את הקול שהמטפל לא תפס. ולכן המטפל צריך להשאיר למטופל להיות בקול בעד השינוי.
שפת שינוי- אם זה יוצא מהפה שלי זה יותר מהדהד בי.
ככל שהמטופל מדבר נגד שינוי הסיכוי לשינוי בפעול פוחת. אם מטופל מדבר בעד שינוי הסיכוי לשינוי יעלה.
שפת שינוי מאפשרת למטופל להגיד מה השינוי שהוא צריך לעשות. תפקיד המטפל הוא לא לשכנע.
שפת שינוי תכלול את:
– יתרונות השינוי – מה יצא לי מזה שאשנה?
– חסרונות המצב הקיים- מה יקרה אם לא אשנה?
– מסוגלות עצמית- אמונה אמיתית שיש בי את הכוחות לשינוי. ניתן להשאיל מתחומים אחרים.
– מחויבות לשינוי- כמה אני באמת רוצה את זה, ניתן להגדיר ע"י סרגיל חשיבות.
– הימנעות מרפלקס התיקון- לא לנסות לשכנע או לתקן את מי שמולינו.

תכונות מטפל רצויות- קבלה בלתי מותנית של המטופל, גם אם לא הצליח, בשילוב כנות ואמפטיה.
הכלים של הגישה להעצמת שפת שינוי:
הכלים הם תחת ראשי תיבות OAR”S, משוטים באנגלית, והם כוללים:
open ended question, affirmations, reflections and summary
Open ended question- שאלות פתוחות. מומלץ לשאול כמה שיותר שאלות פתוחות במפגש טיפולי, זה מזמין לדבר, זה מעורר אמון ומאפשר גישה למידע חיוני.
שאלות כגון: מה מביא אותך אלי, מה השתנה מהפעם האחרונה שנפגשנו. לתת להם אפשרות לחשוב, להביע ולהתבטא.
Affirmation- חיזוקים. מטופל שמגיע אלינו לרוב יבואו עם תחושת מסוגלות עצמית נמוכה וחיזוק של הצדדים הטובים והמוצלחים שבו, בדרך אמיתית וכנה הקשורה לתהליך ולתוכן שמביא למרחב הטיפולי היא חשובה ומעצימה מסוגלות עצמית.
Reflection- שיקופים. הקשבה משקפת מגדילה ומעצימה את שפת השינוי וזה מה שמהדהד במטופל כשהוא יצא מהמפגש. שיקוף גם מחזק אותנו שהבנו נכון, נותן למטופל תחושה ששומעים אותו ומאפשר לעשות סדר בתפיסות ובמחשבות. ניתן לשקף לכיוון השינוי ולהשתמש בטכניקות שיקוף כדי לחזק צדדים אצל המטופל.
Summary- בכל רגע במפגש ניתן לתמצת ולהגיד מה אנחנו מבינים, זה יכול גם לשמש כמעבר בין נושאים.
הסיכום מאפשר שיקוף כולל בעד השינוי.
דוגמאות לסיכום: "תני לי לוודא שהבנתי מה אמרת" עם דגש לקראת השינוי ומשאיר פתח לקבל אישור מהצד השני- תרצה להוסיף, לשנות?

לסיכום:
הגישה המוטיבציונית מדברת על למה להשתנות ופחות על איך להשתנות.
הסיבות העמוקות והאמיתיות לטובת השינוי צריכות לבוא מתוך המטופל ואנחנו צריכים לעזור לו להבין אותם.
הגישה היא גישה תקשורתית לשיתוף פעולה בין הצדדים ולאפשר למטופל להיות במרכז הבמה כדי לשמוע כמה שיותר שינוי במרחב הטיפול..
הרחבה על כל זה ניתן לשמוע בפרק המלא שזמין להאזנה.

האזנה נעימה!

 

לפודקאסטים נוספים לחץ.י כאן 

דוד לב הגישה המוטיבציונית יוניליוור להניע לשינוי מדברים מחוץ לצלחת פודקאסט
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שמן קוקוס שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד