• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • פרק 7- להניע לשינוי. מבוא פרקטי לגישה המוטיבציונית עם דוד לב
          פודקאסט

          פרק 7- להניע לשינוי. מבוא פרקטי לגישה המוטיבציונית עם דוד לב

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • פרק 7- להניע לשינוי. מבוא פרקטי לגישה המוטיבציונית עם דוד לב
          פודקאסט

          פרק 7- להניע לשינוי. מבוא פרקטי לגישה המוטיבציונית עם דוד לב

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
דף הבית » פודקאסט » פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

מערכת האתר

פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

מיקרוביום על קצה המזלג עם ד"ר סיגל פרישמן

נתחיל מהסוף.
בשורה תחתונה, רב הנסתר על הגלוי, אנחנו עוד רחוקים מלהצביע על החיידק שאחראי על תחלואה או השמנה או כדומה, אבל בפרק החדש של מדברים מחוץ לצלחת, ננסה לעשות סדר במה שיודעים על המיקרוביום.
כיום יודעים על טריוליונים של סוגי מיקרואורגניזמים שיש בכל הגוף ובכל האיזורים שלו. המיקרואורגניזמים האלה כוללים חיידקים, וירוסים, פטריות ועוד. 95% מהמיקרוביום שלנו ימצא במעי הגס.
הפרסומים הראשונים המשמעותיים בתחום התחילו סביב 2012, כך שמדוברר בנושא חדש וטרי.
כשהתחילו לחקור את התחום חשבו וחישבו שיש לנו פי 10 חיידקים ממספר התאים בכל הגוף, בעוד היום טוענים שזה בערך אותו המספר.
התחילו בנסיונות למפות את כל סוגי החיידקים אצל אוכלוסיה בריאה
ואז בחנו אוכלוסיות עם מחלות וחיפשו את השוני ברמת החיידקים הגבוהים והנמוכים ביחס לבריא.
כך בעצם מנסים להגדיר דיסביוזיס.
קשה להגדיר כיום חיידקים ספיציפים שנחשבבים "בריאים" ביותר. כיום ניתן להגדיר אוכלוסיה בריאה כאוכלוסיה המגוונת והעשירה כבריאה ומקטינה סיכון לתחלואה.
גם כאשר מגיע אדם חולה נרצה להעשיר את האוכלוסיה ולראות אם נוכל להשפיע על מהלך המחלה.
איך מגוונים ומעשירים את האוכלוסיה?
בעזרת תזונה פרהביוטית ופרוביוטית.
בתחום הפרהביוטיקה מגדירים את אתגר ה- 30- ממליצים במהלך השבוע לאכול 30 סוגים של ירקות ודגנים, להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים ולאפשר לכמה שיותר מיקרואורגניזמים לשגשג.
בתחום הפרוביוטיקה מגדיריים מזונות שמכילים חיידקים. כלומר במזון עצמו יש התססה ויצירה של חיידקים. מזונות אלו כוללים יוגורטים שעוברים התססה ומוסיפים להם חיידקים נוספים, ירקות מוחמצים, יין בירה, לחם מחמצת ואותם מוצרי חלב מותססים כמו גבינות עם עובשים.
נשאלת השאלה- האם תוספים פרוביוטים יעולים לתרום לעושר האוכלוסיה בגוף?
רוב העבודות לא הצליחו להוכיח שיש השפעה או שיפור דרך תוספים, יחד עם זאת, אם מחליטים לקחת פרוביוטיקה כדאי שיהיה בה כמה שיותר חיידקים מגוונים, זה יכול רק להואיל.
איך נדע אם החיידקים מתמקמים במעי הגס?
יש מידע שמבסס את ההנחה שאכילה של מזונות פרוביוטים ומזונות פרהביוטים המסייעים לאוכלוסיה במעי הגס להתבסס, לגבי התוספים הדעות חלוקות.
כיום פרט לחיידקים יש גם תשומת לב למטבוליטים שנוצרים.
איך בודקים מטבוליטים? לוקחים דגימת צואה ובודקים את המטבוליטים המצויים שם.
למשל חומצת שומן קצרת שרשרת בשם בוטירט שתמצא ברמה גבוהה מקושרת לתפקוד תקין של מערכת החיסון, רמות סוכר, רגישות לאינסולין.
ומה לגבי דיאטות שונות איך הן משפיעות על אוכלוסית החיידקים?
מחקר מ- 2019 הראה את אוכלוסית החיידקים בתגובה לדיאטות שונות. נמצא שהדיאטה הים תיכונית הייתה המוצלחת ביותר בסוג, גיוון ועושר החיידקים.
ומה לגבי השתלות צואה? האם ניתן לשנות את אוכלוסיית החיידקים דרך השתלות צואה?
כרגע השתלת צואה מאושרת רק במצבים של קלוסטרידיום דפיציל. לשאר המצבים, כמו השמנה וסוכרת, נכון להיום אין השתלות צואה אבל זה בהחלט נחקר.
כרגע ההמלצה לאנשים היא לגוון ולהעשיר את האוכלוסיה במעי ע"י אוכל עשיר בסיבים וע"י אותם מאכלים פרוביוטיים ופרהביוטים כדי להגיע לאוכלוסיה המגוונת והעשירה ביותר. זאת יד ביד, כמובן, עם כל המרכיבים הנוספים של אורח חיים בריא – הפחתת סטרס, פעילות גופנית ובריאות שלמה.
בתחום המיקרוביום יש עוד הרבה מאוד מה לחקור ולהתעמק בתחום. כל יום יש גילויים חדשים, אז שווה להישאר מעודכנים.

האזנה נעימה!

ד"ר סיגל פרישמן יוניליוור מדברים מחוץ לצלחת מיקרוביום פודקאסט פלורה פרוביוטיקה
ניוזלטר
ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר נובמבר 2021

ניוזלטר נובמבר 2021

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

"מה מזיק לנו יותר- מזון מהיר או אכילה מהירה?" מאת דנה איבנקובסקי וכקמן

"מה מזיק לנו יותר- מזון מהיר או אכילה מהירה?" מאת דנה איבנקובסקי וכקמן

"כיצד השפיעה הקורונה על הרגלי האכילה והצריכה שלנו? " מאת דנה איבנקובסקי וכקמן

"כיצד השפיעה הקורונה על הרגלי האכילה והצריכה שלנו? " מאת דנה איבנקובסקי וכקמן

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה אכילה בלילה ארוחת בוקר בזבוז מזון בישול ביתי בריאות גלוטן גלידה הפחתת נתרן הפחתת סוכר הרגלי אכילה חלבון חנוכה טבעונות טיפים יוניליוור יוניליוור העולמי ילדים ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מרגרינה מתכון מתכון בריא סדנת בישול סוכר סנסוריקה עמותת עתיד פודקאסט פייסבוק פריכיות קטניות שיבולת שועל שיווק דיגיטלי תה תוכן שיווקי תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונת ילדים תזונת ספורט תזונת ספורטאים תעשיית המזון
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2019-2022
    גלילה לראש העמוד