• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי
          פודקאסט

          פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי

        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי
          פודקאסט

          פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי

        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
דף הבית » פודקאסט » פרק 3- מה שמתבשל בלב. היכרות עם עולם הטיפול בבישול עם ד"ר איילת ברק

פרק 3- מה שמתבשל בלב. היכרות עם עולם הטיפול בבישול עם ד"ר איילת ברק

מערכת האתר

פרק 3- מה שמתבשל בלב. היכרות עם עולם הטיפול בבישול עם ד"ר איילת ברק

טיפול בבישול- איילת ברק

מה זה טיפול בבישול?

תחום טיפול יחסית צעיר שהוא חלק מטיפול באומנויות, הוא משתמש במטבח ובאופן הבישול, בבחירה של התבשילים, באופן והאכילה או יעוד הבישול כדי להבין משהו לגבי צרכים, התמודדויות ואתגרים שיש למטופל.

מטופל נפגש במטבח עם מטפל או מטפלת, מבשלים ומדברים. דרך הבישול המשותף והקשר שנוצר ניתן לעבוד על דפוסים וכן עוזרים לו להתמודד עם התנהגויות או מצוקות, קשיים וחסכים שמפריעים בחיי המטופל.

הסטינג הטיפולי הוא במטבח ואורך המפגש הוא לרוב שעה.

הטיפול מתאים עבור כל מי שמוצא את המטבח מקום משמעותי בשבילו או בשבילה.

טיפול בבישול יכול להתאים גם לילדים, מתבגרים, מבוגרים ולעיתים גם בהפרעות אכילה.

איך נראה טיפול במטבח?

הפרק מציג תיאור מקרה מעניין ועל תהליך התקדמות בתהליך- מבישול משותף לבישול יחיד, בסוג הבחירה של המזונות- חמים ומנחמים שמזכירים טעם של בית, על חלוקת התפקידים והתנהלות במטבח, ועוד ועוד.

מה מסתתר מאחורי בחירות בישוליות של אנשים, ומה הם הצרכים של האדם, שמתבטאים דרך האוכל?

יש סיבה לכל בחירה.

מה הם החומרים הנבחרים? מי שמפחד מאובדן שליטה עשוי לבחור בחומרים קשים שקל להשתלט עליהם ואולי דווקא נרצה להציע להם חומרים נוזליים שהם פחות נשלטים.

במטבח יש המון סוגי כלים והם יכולים לעזור בצורת החשיפה של הרגלים ודפוסים.

גם סוג המתכונים מראה על הבחירה, יש כאלה שצריכים את הודאות, יש כאלה שאוהבים הפתעות, יש כאלה שמתחילים להכין מבלי להבין אם יש את כל החומרים. צורת ההתנהלות מעידה על התנהלות בחיים, ובמטבח ממש אפשר לראות את זה. העלאת המודעות מאפשרת לבחור מה משרת את האדם ומה לא.

אילו מערכות יחסים ודפוסים נתפסים דרך הבישול.

מרגע הלידה תינוקות מייצרים את מערכות יחסים עם הדמויות המשמעותיות שמגדלות אותן דרך האכלה, בדרך בה הם מוזנים וכך הם לומדים את העולם.

נוצרים דפוסים שהם אבן הבסיס של הנפש שלנו ואיך שאנחנו נייצר מערכת יחסים. כשאנשים מגיעים למטבח הציפיות שלהם איך יזינו אותם, כמה חשבו עליהם וכו' הם פונקציות שנחשפות דרך הבישול המשותף.

במטבח ניתן למצוא את הדרך יחד, דרך עשיה ודרך שיחה. במפגש ניתן גם לבדוק גבולות ולהציב גבולות ועל גבולות צריך לדבר.

לסיכום:

מרחב טיפולי במטבח פותח דלת להמון רבדים וביטויים בטיפול.

 

איילת ברק טיפול בבישול יוניליוור מדברים מחוץ לצלחת פודקאסט
ניוזלטר
ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר נובמבר 2021

ניוזלטר נובמבר 2021

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
מוזלי של בוקר טוב- מאת צבי מגנזיניק, טכנולוג יוניליוור

מוזלי של בוקר טוב- מאת צבי מגנזיניק, טכנולוג יוניליוור

גלילות חצילים ממולאות בריקוטה- מאת הדיאטנית ניצן גיל קהאן

גלילות חצילים ממולאות בריקוטה- מאת הדיאטנית ניצן גיל קהאן

חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אומאמי אכילה בלילה ארוחת בוקר בישול ביתי גלוטן גלידה הפחתת נתרן הפחתת סוכר הרגלי אכילה חלבון חנוכה חצילים טבעונות טיפים יוניליוור יוניליוור העולמי ילדים ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מרגרינה מתכון מתכון בריא ניצן גיל קאהן סדנת בישול סוכר עמותת עתיד עצירות פודקאסט פריכיות קטניות רוטב ירקות שיבולת שועל שיווק דיגיטלי תה תוכן שיווקי תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונת ילדים תזונת ספורט תזונת ספורטאים תעשיית המזון
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2019-2022
    גלילה לראש העמוד