• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי
          פודקאסט

          פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי

        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי
          פודקאסט

          פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי

        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
דף הבית » פודקאסט » מדברים מחוץ לצלחת – פרק 1: בדיקות מעבדה עם דנה ויינר

מדברים מחוץ לצלחת – פרק 1: בדיקות מעבדה עם דנה ויינר

מערכת האתר

הפרק הראשון של מדברים מחוץ לצלחת. לטפל ולא להבהל – פענוח בדיקות דם עם דנה ויינר

אנחנו מסתכלים על בדיקות דם, הן מסתכלות עלינו חזרה.

מה הן אומרות לנו? איך מחברים את כל הערכים לכדי אבחנה כלשהי?

דרך בדיקות מעבדה אפשר לגלות הרבה על מצבו של האדם, גם אם אין הקשר תזונתי ולכן חשוב שנדע לפענח אותן.

בדיקת מעבדה כמעט לעולם לא עומדות לבד, תמיד צריך להסתכל על אלו שהיו לפני ולראות מגמה והתאמה של המצב.

במסגרת הפודקאסט נמפה כמה קטגוריות כדי להציג צורת חשיבה וידע ישומי.

אנמיה:

יש 3 סוגי אנמיות:

מיקרוציטית– זו האנמיה הנפוצה ביותר. נראה בה רמות MCV נמוכות מהנורמה ונבדוק את מאגרי ברזל- ברזל חופשי, פריטין וטרנספרין ונבדיל בין התוצאות.

נורמוציטית– כדוריות הדם בגודל ומבנה תקין, אך קצב היצור שלהן נמוך. מצב זה עשוי להיות כתוצאה מתרופות או מחלות כרוניות, למשל.

מקרוציטית– רמת MCV גבוהה מהנורמה, לרוב יביא ליציאה לא תקינה של כדוריות ממח העצם. זה עשוי להיות תוצאה של חסר של B12, פולאט, וכולל הומוציסטאין גבוה. נטפל בהתאם לרמות הויטמינים בבדיקות.

לפעמים רואים MCV גבוה במחלות כבד ובהיפותירואידיזם משמעותי.

אנמיה מקרוציטית ע"ר חסר בברזל יתבטא גם בכדוריות היפוכרומיות, אחרת בהחלט נחשוד שזה ע"ר אינפלמטורי או מחלה זיהומית.

אנמיה יכולה להיות ממקור תזונתי אך גם כתוצאה ממקור של דימון או של מחלה כרונית. המוגלובין גם יושפע ממצב דלקתי בגוף.

לסיכום,
חשוב לשים לב שאבחנות יכולות למסך אחת על השניה ולכן חשוב להתייעץ עם הרופא לגבי אבחנה סופית.

אי ספיקת כליות:

כשמנסים לאבחן מחלות כליה צריך להסתכל על התמונה הכללית- האם יש סיבה לחשוד במחלה כלייתית? מה האבחנות הקיימות? האם הגיון מאוחרי הבדיקות? אילו תרופות המטופל נוטל? איך לקחו את הבדיקה? לכל אלה יש משמעות.

קריאטינין ואוריאה הם הסמנים של תפקודי כליות, אבל חשוב להגיד שקריאטינין מושפע מלא מעט דברים.

כמו למשל- האופן בו נלקחה בדיקת הדם, האם היא נעשתה בצום, האם הבן אדם מיובש, מגדר, גיל ועוד.

לרוב, קצב התקדמות אי ספיקת כליות היא מאוד איטית. קריאטינין לא עומד לבד בשביל לאבחן את שלב האי ספיקה ונצטרך לחפש סימנים נוספים להתקדמות המחלה הכלייתית כגון אוריאה, זרחן, אשלגן ואנמיה וסימנים נוספים שמעידים על התקדמות המחלה הכלייתית.

עליה בקריאטינין ואוריאה לא רעילה לגוף בפניה עצמה, אבל הם סמנים לטוקסינים אורמיים אחרים ולכן אנחנו מחפשים את העליה שלהם.

בשלבים מתקדמים יותר של אי ספיקת כליות נוכן לראות עליה באלגן וזרחן ופה יכנס הטיפול התזונתי והגבלה של המטופל בהתאם.

לסיכום,
בדיקות דם המעלות חשד למחלות כליה חשוב מאוד לחפש מגמה- אם מדדי הדם עולים בהדרגה, גם אם הם בטווח, לא כדאי לחכות לבדיקה הלא תקינה אלא להתחיל לטפל מיד.

צריך גם להתייחס לאלבומין, מאזן חומצה בסיס, בדיקות שתן, יחד עם טיפול תרופתי, אנמנזה תזונתית ואבחנות רפואיות שנותנת את התמונה המלאה.

כבד שומני:

כל מטופל שנכנס אלינו עם BMI גבוה, סכרת, הסטוריה משפחתית, עם צריכת אלכוהול גבוהה, עם אורח חיים יושבני צריך להעלות את החשד לכבד שומני. סטטיסטית ואפידמיולוגית, יש קורלציה.

במצב של כבד שומני אולי תהיה עליה של AST ו ALT בבדיקות הדם, אבל האבחנה הסטולוגית, עם בדיקות אולטראסאונד מקדימה.

מומלץ לטפל כבר כשמזהים את גורמי הסיכון. הטיפול בכבד שומני בשלביו המוקדמים לפחות הם דרך ירידה במשקל, תזונה ים תיכונית, מבוססת צומח, פעילות גופנית, הפסקת עישון, איזון סכרת, עוד לפני שנראה בדיקות דם לא תקינות

כבד שומני שמחמיר יהפוך לשחמת ואז בבדיקות הדם נראה עליה בבילירובין,ירידה באלבומין, צהבת, INR ממושך, יתכן ונראה ירידה במשקל. במקרים מתקדמים ניתן לראות אנצפלופתיה.

מבחינת תפקודי כבד כדאי להכיר את תסמונת ג'ילברט, בה נראה עליה של בילירובין בלבד. זו תופעה נפוצה ללא משמעות גדולה.

לסיכום,
כבד שומני הוא מצב רפואי בו התערבות אורחות חיים היא קריטית להתקדמות המחלה.

איך מסכמים פרק על בדיקות מעבדה?

בדיקות מעבדה תמיד יבואו יחד עם אבחנות, הדמיות, הסטוריה של המטופל, אנמנזה וכל אלה יחד יובילו אותנו אל האבחנה. תפקידנו זה לחבר את כל חלקי הפאזל.

ניוזלטר
ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר נובמבר 2021

ניוזלטר נובמבר 2021

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
מוזלי של בוקר טוב- מאת צבי מגנזיניק, טכנולוג יוניליוור

מוזלי של בוקר טוב- מאת צבי מגנזיניק, טכנולוג יוניליוור

גלילות חצילים ממולאות בריקוטה- מאת הדיאטנית ניצן גיל קהאן

גלילות חצילים ממולאות בריקוטה- מאת הדיאטנית ניצן גיל קהאן

חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אומאמי אכילה בלילה ארוחת בוקר בישול ביתי גלוטן גלידה הפחתת נתרן הפחתת סוכר הרגלי אכילה חלבון חנוכה חצילים טבעונות טיפים יוניליוור יוניליוור העולמי ילדים ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מרגרינה מתכון מתכון בריא ניצן גיל קאהן סדנת בישול סוכר עמותת עתיד עצירות פודקאסט פריכיות קטניות רוטב ירקות שיבולת שועל שיווק דיגיטלי תה תוכן שיווקי תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונת ילדים תזונת ספורט תזונת ספורטאים תעשיית המזון
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2019-2022
    גלילה לראש העמוד