תודה לתשובה המפורטת, אבל מהדיווח ניתן לראות שגם במחקר ה-VITAL היו ממצאים חיוביים לגבי אומגה 3, ראי ציטוט:
"באנליזה נוספת, אומגה-3 היה קשור בירידה מובהקת בהתערבות קורונרית מילעורית (PCI), (HR 0.78), ב MI פטאלי (HR 0.50), ובסה"כ מחלת לב קורונרית (CHD, אשר כלל MI+רווסקולריזציה+תמותה) (HR 0.83). תוצאים אלה לא הוגדרו מראש במחקר.
בקרב תתי קבוצות, היתה ירידה של 40% בסיכון ל MI בקרב הקבוצה אשר נטלה אומגה-3 וירידה של 19% באירועיCVD מג'ורים, בהשוואה למשתתפים אשר נטלו פחות מ 1.5 מנות של דג בשבוע. (p=0.048) ."
זה לא היה אולי היעד המרכזי של המחקר אבל נראה כמו תוצאות מובהקות ובעלות משמעות קלינית רצינית, לא ?