-
דיון
-
קראתי בעיון את הידיעה הזו. אין ספק שיש כיום מגמה חזקה של טיפולים מותאמים אישית לא רק בפרוביוטיקה אלה כמעט בכל טיפול רפואי וגם בהמלצות תזונתיות. אבל בכל זאת מה שלא מסתדר לי, מול הממצאים שדווחו במחקר הזה, הוא שלמיטב ידיעתי מחקרים קודמים שנעשו על פרובויטיקה , ללא התאמה אישית, כן הראו תועלת. כך גם לגבי תזונה , יש אין ספור מחקרים שמראים למשל שתזונה ים תיכונית, ללא התאמה אישית, קשורה לשיפור במדדים בריאותיים רבים. ולכן נראה שיש כאן כאילו סתירה בין מחקרים שמראים תועלת לבין המחקרים של החוקרים המוזכרים בכתבה ממכון וייצמן לפיהם ניתן להגיע לתוצאות טובות בהמלצות תזונה ופרוביוטיקה רק באמצעות התאמה אישית. אז האם יש באמת סתירה ואם כן אין ניתן להסביר אותה ?
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
- הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.