• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » דיון » צריכת חלבון לצורך מניעת אבדן שריר

צריכת חלבון לצורך מניעת אבדן שריר

דף הבית › פורומים › תזונה › צריכת חלבון לצורך מניעת אבדן שריר

בחזרה לפורום

תגיות: Hand Grip, אדוונס, סרקופניה

  • מאת
    דיון
  • 29/09/2019 בשעה 14:42 #17022

    מבקר

    בהמשך למחקר הזה שדווח לאחרונה באי-מד רציתי לשאול מה אפשר להמליץ למטופלים מעל גיל 60 שחוששים מסרקופניה בשל חוסר פעילות גופנית מספק לאחר אירוע רפואי (ניתוח וכד')  ושוקלים שימוש במוצרים מסוג אדוונס פלוס שלהם התוויה לבניית שריר/מניעת אבדן מסת שריר. כמו כן, איזו בדיקה , ומתי , ניתן לעשות כדי לבחון אם מושג שיפור ?

  • מאת
    דיון
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 02/10/2019 בשעה 0:09 #17023

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    זה נושא שאני לא מספיק מתמצאת בו והעברתי את השאלה למומחים

    05/10/2019 בשעה 16:34 #17025

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    נכון הבטחתי שיהיה שווה לחכות? ואם לא – אז הנה התשובה שקבלתי מאסף בוך דיאטן קליני מוסמך, אפידמיולוגיה ורפואה מונעת, המכון לאנדוקרינולוגיה – בית החולים איכילוב (ועוד מעט קט, ד"ר).

    סרקופניה או אובדן כוח ומסת שריר היא תופעה שכיחה למדי וההסתברות אליה עולה כתלות בגיל (שכיחה יותר לאחר גיל 70) ובמצב רפואי (קיומה/ן של מחלה/ות רקע), מצב תזונתי (קיומם או היעדרם של חסרים תזונתיים כמו גם צריכה קלורית ואספקת חלבון מספקים) ורמת הכושר והפעילות הגופנית (היעדרם קשור בהעלאת הסיכוי לסרקופניה).
    אבחנת סרקופניה – ראוי שתעשה על ידי איש מקצוע מוסמך כמו דיאטנ/ית קלינית, גריאטר/ית (במקרה של קשישים) או פיזיותרפיסט/ית הבקיא/ה בתחום.

    זיהוי מטופלים המועדים לסרקופניה ייעשה על פי הנחיות קונצנזוס מומחים בתחום ׁ(https://academic.oup.com/ ageing/article/48/1/16/5126243 ). עיקרי הדברים הינם:

    – זיהוי חולים בעלי סיכון לסרקופניה – על ידי שאלון (אפשרי מילוי עצמי) כמו שאלון SCARF. השאלון כולל שאלות כמו – קושי תפקודי, קושי לעלות במדרגות וכו'. משרד הבריאות הישראלי פרסם שאלון חופשי ברשת האמור לזהות אנשים בסיכון לסרקופניה (באתר קרוי תת תזונה) (https://www.camoni.co.il/%D7% 91%D7%97%D7%9F-%D7%90%D7%AA-% D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%9A–%D7% 94%D7%90%D7%9D-%D7%90%D7%AA% D7%94-%D7%A0%D7%9E%D7%A6%D7% 90-%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%9B% D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%96%D7% 95%D7%A0%D7%AA%D7%99-)

    – הערכת כוח שריר – שימוש בדיננומטר יד הבוחן כוח לפיתה (ייעשה על ידי איש מקצוע)
    – הערכת מסת שריר במכשיר ייעודי לכך (מכשירי הולכה חשמלית או בדיקת הרכב גוף במכשיר הDEXA) – ייעשה גם על ידי איש מקצוע

    ולסיום מבדק תפקודי (כמו מבדק הליכה או קימה מכסא) אשר ייקבעו את חומרת הסרקופניה.

    אדם מן השורה שאינו מתייעץ עם איש מקצוע בתחום יוכל להתספק במענה לשאלון באופן עצמאי והכרעה על פי הציון – האם הוא/היא בסיכון לסרקופניה. בהנחה וכן, ראוי להמשיך לבירור אצל דיאטן/ית מוסמך הבקיא בתחום.

    תיסוף התזונה במזונות מועשרים או מזון רפואי כדוגמת המזון שצוין במאמר – ראוי שייעשה רק לאחר בחינה של איכות התזונה של המטופל/ת על ידי דיאטן/ית מוסמך. ישנן אינדקציות בהן ניתן לקבל המלצה/ מרשם למזון רפואי המסובסד בקופות החולים. קיימת גם האפשרות לרכוש אותו באופן פרטי בבתי המרקחת.
    קיימות ראיות תקפות וחוזרות ביעילות המזון הרפואי למטופלים אשר בסיכון לתת תזונה ו/או בסרקופניה.  אולם אין במידע זה המלצה גורפת להיעזר במזון רפואי ללא אבחנה והערכת איש מקצוע.

    ותוספת שלי: טיפול במניעת סרקופניה יעיל ביותר בשילוב בין פעילות גופנית ותזונה.
     

    17/10/2019 בשעה 10:06 #17030

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    נכון שהבטחתי שהיה שווה לחכות (2)?

    אז הנה תשובתה של ראומה קורץ – דיאטנית קלינית – רכזת תחום מזון ייעודי וטיפול בית – מכבי שירותי בריאות:

    "השימוש באנשור פלוס אדוונס מומלץ רק לאנשים שהיו פעילים לפני הפציעה / השבתה, וכאשר ישנו פוטנציאל שיקומי. התכשיר מכיל תוסף CaHMB (מטבוליט של ח"א לאוצין) בעל השפעה אנטי קטבולית על מסת שריר, מעודד סינתזת חלבון ומניעת פרוק שריר ובנוסף מכיל גם ויטמין D  בכמות גבוהה (500 יחב"ל ליחידה) אשר גם לו השפעה ישירה על חוזק שריר.

    ההמלצה לצריכה הינה שתי יחידות ליום למשך כ-3 חודשים וזאת כמובן לתמיכה ביכולת השיקום, תמיכה במצב הקטבולי ומניעת אובדן מסת שריר רזה.יחד עם זאת לאור תכולת קלורית לא קטנה, יש לעקוב שלא תהיה עלייה לא רצויה במשקל אשר יכולה להכביד על תהליך השיקום.

    מבחינת בדיקות- אלו כמובן לא בדיקות שנעשות בשגרה והן יותר מתחום הפיזיותרפיה והמחקר.

    שתי בדיקות מקובלות במחקר הן בדיקת CT של אמצע הירך, ובדיקת DEXA.

    בקהילה מבצעים יותר בדיקת HAND GRIP. הבודקת את השיפור בכוח אחיזת היד.

    אומנם הגפיים התחתונות רלוונטיות יותר מהגפיים העליונות עבור ניידות ותפקוד פיזי, אך ירידה בכוח האחיזה ביד היא מדד פשוט וטוב לחוזק השרירים, כמו גם אמצעי לתרגול, ונמצאת בקורלציה עם חוזק שרירי הרגליים, ופשוטה יותר הן לביצוע ומדידה.

     

    • התגובה הזו עודכנה לפני לפני 5 שנים, 8 חודשים ע"י אילת סיגל.
  • מאת
    תגובות
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שמן קוקוס שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד