• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » דיון » מחקר ה-PURE

מחקר ה-PURE

דף הבית › פורומים › תזונה › מחקר ה-PURE

בחזרה לפורום
  • מאת
    דיון
  • 30/08/2017 בשעה 12:41 #13344

    בעז

    התוצאות , בעיקר אלה שמראות שצריכה גבוהה יותר של שומן רווי קשורות לסיכון נמוך יותר לתמותה, אכן נראות בניגוד לכל ההמלצות וההנחיות , שעד כה סברנו שהן מבוססות על מחקרים רציניים…  החשש הוא שבעקבות זה שהתוצאות הללו יפורסמו בקרוב בכלי התקשורת ההמוניים שמטופלים רבים ירגישו שאין שום בעיה לצרוך שומן רווי ללא הגבלה של ממש ואז יחרגו כנראה מהטווח שנבדק במחקר וימצאו את עצמם בסיכון מוגבר, וזאת בהנחה שהממצאים אכן תקפים. האם בכלל אפשר לעדכן ההמלצות וההנחיות על בסיס מחקר כזה, גדול ומכובד ככל שיהיה, אבל עדיין תצפיתי ?

  • מאת
    דיון
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 30/08/2017 בשעה 19:01 #13347

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    נכון מאד. צריך לשים לב שהוא מדבר על כך שהאוכלוסיה אוכלת 30% מהקלוריות משומן. זה נתון לא נכון, רוב האוכלוסיה אוכלת אחוז גבוה יותר מהקלוריות משומן. למעשה דיאטה עם 30% מהקלוריות משומן, היא הדיאטה שהומלצה על ידי ה- AHA. לאחרונה שונתה ההמלצה הזו (גם בארץ) לאכילת דיאטה ים תיכונית עם עד 40% שומן. הדיאטה הים תיכונית בהגדרתה הינה דלת שומן רווי. כך שאני לא רואה את החידוש הגדול.

    צריך לזכור שמדובר במחקר תצפיתי ולא התערבותי. וכאן יש תרגיל סטטיסטי מסויים – כי כשאדם אוכל אחוז גבוה מהקלוריות משומן, מטבע הדברים הוא אוכל אחוז נמוך יותר של פחמימות. לגבי נושא דיאטה דלת שומן עשירת פחמימות כבר קיימת הסכמה שהיא לא עדיפה. כך שייתכן שהקשר ההפוך שנמצא עם שומן רווי הוא למעשה הקשר עם פחות פחמימות. מאחר וזהו רק תקציר לא יכולתי להתעמק על איזה אחוזים מדובר.

    אני הייתי שמה את הדעת על כך שהוא מדבר על 3-4 ירקות ופירות ככמות יומית מספקת, וזה בהחלט מסר שהאוכלוסייה יכולה לעמוד בו.

    יש גם צורך שהפרדת המקורות של השומן הרווי – יכול להיות ששומן רווי צמחי – למשל קוקוס ושומן רווי ממוצרי חלב, משפיע באופן שונה בהשוואה לשומן בעלי חיים.

    27/09/2017 בשעה 13:21 #13373

    אבי

    משום מה הרשויות בהמלצות שלהם כל הזמן מתעלמים מהיחס בין אומגה 3 לאומגה 6 שהוכח כבר בכמה מחקרים כחשוב יותר מהיחס בין שומן רווי ללא לווי.

    26/10/2017 בשעה 8:40 #13396

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    תשובה לאבי: כי היחס המומלץ לא ידוע, לא נבדק מחקרית ואפידמיולוגית.

  • מאת
    תגובות
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קטניות קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • מדיניות פרטיות
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד