גילוי נאות: אני בעד חלב ומוצריו. אני חושבת שה"עליהום" עליו לא מוצדק ובמידה מסויימת אנחנו "שופכים את התינוק עם החלב" – תרתי משמע, בשל חשיבותו לגדילה.
אבל – במחקר המצוטט זה מה שנמצא.
מדובר בשאלון שכלל שאלות לגבי מוצרי החלב הבאים:
milk (either low-fat (≤0.5%), medium-fat (1.5%), or high-fat (3%)), sour milk, yogurt, cheese, צריכת החלב נמדדה בכוסות חלב. במחקר הנוכחי קבוצת הרפרנס היתה אנשים ששתו פחות מכוס חלב ליום. כך שאין לי תשובה לשאלה מה לגבי סיכון בכמות נמוכה יותר של חלב. ייתכן שאפילו השאלון לא מדוייק מספיק כדי להבדיל בין אנשים ששותים קצת יותר או קצת פחות מכוס חלב. בגברים נמצא סיכון מוגבר באלה ששתו רק מעל 3 כוסות קפה ומעלה, כלומר – קשר חלש יותר.
השאלה שהחוקרים שאלו בסוף המחקר היא: האם כדאי להמליץ על הגברת צריכת מוצרי חלב לנשים שאינן אוכלות מספיק נוגדי חימצון מירקות ופירות. שאלה מעניינת