השאלה מורכבת, ראשית נשאלת השאלה לגבי בטיחות נטילת תוסף חומצה פולית? חומצה פולית מעורבת בתהליכי ייצור אנרגיה וחלוקת תאים ולכן, כשהתחילו להעשיר את הקמח בארה"ב בחומצה פולית, הועלה החשש לעליה במקרי הסרטן או עידוד התפשטות סרטן לא מאובחן.
Am J Clin Nutr November 2004
vol. 80 no. 5 1123-1128
נכון להיום הקשר הזה לא הוכח ( The Lancet Volume 381, No. 9871, p1029–1036, 23 2013
IJC, Volume 133, Issue 5 ,1 September 2013 Pages 1033–1041)
אך גם לא נשלל לחלוטין (Cancer Epidemiol Biomarkers PrevSeptember 2008 17; 2220).
בכל מקרה נכון להיות אין המלצה לנטילת תוסף חומצה פולית לחולי סוכרת ו/או כליות ונראה שנדרשים יותר מחקרים כדי לצאת בהמלצה כזו.לדוגמא במחקר J Diabetes. 2016 Mar;8(2):286-94 לא נמצאה השפעה מניעתית של תוסף חומצה פולית על היארעות סוכרת. ההמלצה היחידה לנטילת תוסף חומצה פולית היא עדיין לנשים בגיל הפריון על מנת למנוע מומים מולדים בעמוד השידרה בילודים.
מבחינת זמינות, זה אחד המקרים היחידים שבו התוסף זמין יותר לגוף מאשר החומצה הפולית במזון
1 מק"ג חומצה פולית במזון = 0.6 מק"ג חומצה פולית ממזון מועשר או 0.5 מק"ג חומצה פולית מתוסף שנלקח על בטן ריקה.
מקורות בדיאטה: ירקות – בעיקר עליים ירוקים כהים, פירות ומיצי פירות, שקדים ואגוזים, אפונה, מוצרי חלב ובשר, ביצים, פירות ים ודגנים. ניתן לראות פירוט בטבלה 2 בהמלצות ה- DRI
https://ods.od.nih.gov/factsheets/Folate-HealthProfessional/