• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » דיון » הקמפיין החדש של משרד הבריאות למזון מעובד שמים בצד

הקמפיין החדש של משרד הבריאות למזון מעובד שמים בצד

דף הבית › פורומים › תזונה › הקמפיין החדש של משרד הבריאות למזון מעובד שמים בצד

בחזרה לפורום
  • מאת
    דיון
  • 15/02/2019 בשעה 1:15 #16726

    מערכת

    בקמפיין החדש של המשרד כפי שאפשר לראות כאן   "מותקפים" מוצרי מזון מעובדים, לרבות דגני בוקר. יש ודאי הסכמה בין כל מי שעוסק ברפואה ותזונה לכך שיש לצרוך יותר מזונות טריים במיוחד ירקות ופירות, ובודאי שיש להמעיט ככל האפשר במזון מעובד ובמיוחד אם הוא כולל רכיבים וריכוזים גבוהים של שומן טרנס, מלח, סוכר וכד', אבל השאלה היא "התקפה חזיתית" כנגד כל דגני הבוקר באשר הם היא אכן מוצדקת ונכונה מבחינה תזונתית ובריאותית ?

  • מאת
    דיון
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 15/02/2019 בשעה 15:34 #16727

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    שאלה קצת "טריקית" לשאול אותי, כי זה יותר עניין של תפיסה פילוסופית מאשר אמת מדעית.

    דומה הדבר לאיש שהלך לחייט – והחייט מדד ומדד. והאיש אומר לו: " למה אתה כל כך מקפיד על המדידות?" והחייט עונה: "את המדידות אני אעשה לפי המיטב, פחות מדוייק זה כבר יצא מעצמו". אם משרד הבריאות לא ישימו גבולות ברורים, מי כן? ברור שהכנת מזונות טריים באופן ביתי והגברת צריכת ירקות (וגם פירות), הם המומלצים ביותר. אבל הנה כמה סייגים:

    במחקרים שבהם נמצא קשר בין צריכת בשר מעובד לבין תחלואה מוגברת, התבססו על שאלוני תכיפות צריכה. מה זה אומר? שכדי להגדיר את כמות המזון המעובד שהאדם אוכל, סוכמים את כל הפריטים המעובדים. ברור שיהיו שם השניצלונים המעובדים, הנקניקיות, הנקניקים השמנים. אבל – האם מזה ניתן להסיק שפסטרמה דלת שומן או שניצל שעשוי בשמן קנולה מנתח בשר אחד, מזיקים כמו נקניקיית דם או נקניק סלמי? את ההפרדה הזו לא ניתן לעשות.

    עוד דוגמא: האם לחם הוא לא מוצר מעובד? ומוצרי חלב? מה לגביהם?

    ועוד אחת: שמן קוקוס הוא שומן רווי ובשל כך אנחנו לא ממליצים על צריכתו. אבל האם דינו של שמן קוקוס הוא כדינו של שומן עוף (שמאלץ)? לשאלות הללו עדיין אין תשובה חד משמעית ולכן בחרו במשרד הבריאות ללכת על הקו המחמיר.

    ולבסוף – לגבי דגני הבקר: אין ספק שרוב דגני הבקר ובעיקר אלה שהילדים אוכלים – עשירים בסוכר ומרגילים את הילדים לטעם מתוק. יש אולי 3-4 סוגים יוצאי דופן. ולכן גם כאן משרד הבריאות לדעתי הלך בדרך בית שמאי – מעדיפים בכלל לא להמליץ על פני לנסות להפריד 3-4 סוגים מתוך 20-30 אפשרויות בחירה לא בריאות. וההסתייגות שלי אומרת: הורים בלאו הכי נותנים לילדים דגני בקר, זה יותר נוח ומהיר, מאפשר לתת לילדים חלב בבקר ולהשיג את היתרונות שלו. יתרה מזאת, להרבה ילדים, דווקא ההעשרה של דגני הבקר בויטמינים עוזרת להימנע ממחסור ולכן – השאלה רלבנטית ופתרון אחד – אין.

  • מאת
    תגובות
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קטניות קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • מדיניות פרטיות
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד