• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » דיון » בשר אדום ומעובד מקבל הכשר ?

בשר אדום ומעובד מקבל הכשר ?

דף הבית › פורומים › תזונה › בשר אדום ומעובד מקבל הכשר ?

בחזרה לפורום

תגיות: בשר אדום, בשר בקר, דיאטה ים תיכונית

  • מאת
    דיון
  • 04/10/2019 בשעה 23:54 #17024

    מבקר

    הפרסום המדעי הזה שעושה רעש גדול במדיה הוא לדעתי דוגמה לחוסר אחריות של אנשי מדע ומקצוע. גם אם נמצא מבחינה סטטיסטית שלכאורה אין נזק בהמשך צריכת בשר אדום או מעובד, הרי שממצא כזה עומד בסתירה לכל כך הרבה מחקרים קודמים שהיה צריך לכל הפחות לפרסמו לא כהמלצות/הנחיות אלא כתוצאה סטטיסטית ולהציג במקביל את כל ההסתייגויות. לפירסום כזה עלול להיות לדעתי נזק רב.  הייתי שמח לקרוא את התייחסותך ותגובתך וכיצד את ממליצה שנענה לשאלות מטופלים אשר בעקבות הפירסום הזה חושבים שאין שום צורך להפחית צריכת בשר אדום ומעובד.

  • מאת
    דיון
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 05/10/2019 בשעה 16:46 #17026

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    שאלה מעניינת וחייבת להודות שגם אני מתחבטת בה. וזה בעיקר, בגלל שהמחקרים בהם נמצא שצריכת בקר בשר אינה טובה לבריאות- הם מחקרים אפידמיולוגיים, שהם למעשה שווים לאותם מחקרים שבהם לא נמצאה התוצאה הזו.

    והשאלה הנוספת היא – אם אין מניעה לאכול בשר אדום, ואין מניעה לאכול שומן מהחי ואין מניעה לאכול שומן רווי ואין בעיה עם כולסטרול – מה בתזונה כן מבדיל את הסיכון בין אנשים שונים?

    אני מסכימה עם ההערה – שיש פה אמירה שעלולה להיות קצת חסרת אחריות, אבל גם מודעת לכך שאולי אני שמרנית ומתקשה להפרד מהפרדיגמה ש"גדלתי" עליה. ההערה העיקרית שיש לי, היא לגבי המתודולוגיה: מטה אנאליזות של מחקרי עוקבה שבהם השתמשו ב- FFQ, עלולה להגדיל את השגיאה בהערכת הצריכה, שגיאה שקיימת בכל מחקר בנפרד כלומר – איזה בשרים כללו כבשרים מעובדים? האם בכל השאלונים העריכו את אותם סוגי בשרים? האם כללו גם פסטרמה דלת שומן וגם נקניק דם מבשר כבש? הם בטוח כללו את כל חלקי הבקר – שמנים ורזים כאחד.הרי אי אפשר לשים את כל סוגי הבשרים באותה קבוצה. ובדרך כלל, כמו שקרה לדעתי גם במטה אנאליזות של השומן הרווי, במקרה כזה יש נטייה לעוצמה נמוכה. זו תחושתי.

    בכל מקרה – הדיאטה הים תיכונית אינה עשירה בבשר בקר, אני לא חושבת שמקומו במקום הכי גרוע כפי ששמו אותו, ובכל זאת אני הייתי שמה את הממתקים כיותר גרועים, אבל הוא לא מאפיין את הצריכה הים תיכונית. כרגע ההמלצות הן – לא יותר מ- 300 גרם בשבוע. אם נחלק ל-2 מנות של 150 גרם – נראה לי סביר.

    ודבר אחרון: בשר בקר מכיל יותר קלוריות ממנות חלבון אחרות כמו דגים או עוף – ומי שרוצה לשמור על משקל יציב – צריך לקחת גם את הקלוריות בחשבון…

  • מאת
    תגובות
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שמן קוקוס שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד