-
דיון
-
התוצאות במחקר זה בהחלט מרשימות. אילו מזונות המכילים ריכוזים גבוהים יכולים להיות מומלצים לאוכלוסייה בסיכון לפתח AMD ?
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
- הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התוצאות במחקר זה בהחלט מרשימות. אילו מזונות המכילים ריכוזים גבוהים יכולים להיות מומלצים לאוכלוסייה בסיכון לפתח AMD ?
השאלה "ריכוז מספק" היא טריקית, לא יודעת מה מספק, יודעת איפה יש קרוטנואידים וZeaxanthin: בכרוב עלים – kale : 39551mcg , תרד קפוא, טחון או עלים, מבושל ומורתח – 15,691 מק"ג. צמח בשם "שן הארי" שאיננו מוכר לי, פפריקה מכילה 13,158 מק"ג (ל- 100 גרם), פלפלת אדומה (תבלין) (כ- 13,000). לפת, 12,824 מק"ג, סלק עלים מבושל 11,000, כרוב עלים חלקים, עולש – כ-10,000 מק"ג. עלי עולש אדומים. כמו כן בתבלין גרגיר הנחלים ובבזיליקום. בפטרוזיליה כ-5500 מק"ג
בעיקרון קרוטנואידים קיימים בירקות ופירות אדומים, צהובים, כתומים ובצבע ירוק כהה. יש יותר מ-600 קרוטנואידים, מהם 6 שכיחים בדיאטה ובסרום:
lutein, zeaxanthin, α-carotene, β-carotene, lycopene, and β-cryptoxanthin
כשניסיתי לראות על איזו רמת קרוטנואידים מדובר במחקר, מתברר שהם הפכו את הכמות המחושבת לפי מזונות, לרמה צפויה בדם בהתאם. זאת מכיוון שהזמינות של קרוטנואידים במזונות השונים, משתנה.
לכן קשה לי להעריך כמה קרוטנואידים במחקר הנוכחי היו קשורים באופן הפוך להיארעות AMD.