• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » דיון » איך אפשר להגיע לצריכת נתרן ואשלגן אופטימליים לפי המחקר הזה ?

איך אפשר להגיע לצריכת נתרן ואשלגן אופטימליים לפי המחקר הזה ?

דף הבית › פורומים › תזונה › איך אפשר להגיע לצריכת נתרן ואשלגן אופטימליים לפי המחקר הזה ?

בחזרה לפורום
  • מאת
    דיון
  • 23/08/2014 בשעה 8:41 #5504

    מבקר

    בהמשך למחקר זה מניו אינגלנד אני רוצה לנסות לתרגם את המסקנות וההמלצות להנחיה פרקטית של מה אפשר להגיד לפציינטים לגבי צריכת מלח ואשלגן ואשמח לקבל המלצות ברורות ופשוטות ליישום של צריכת מלח ואשלגן בטווחים שנמצאו במחקר כאופטימליים. תודה !

    • : http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=1&ContentID=476430
  • מאת
    דיון
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 28/08/2014 בשעה 11:50 #5506

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    השאלה חשובה והתשובה מורכבת. אבל מאחר וזו פעם שלישית שאני כותבת את התשובה והיא נמחקת, אעלה אותה במספר שלבים.
    לגבי המלח: כמות מלח ב- 3-6 גרם נתרן ליום היא 7.8-15.6 גרם. בכפית מלח יש 5 גרם מלח.
    ההמלצה הכללית בעינה עומדת – הגבלת מלח מוסף ומזונות מומלחים במזון כמו:
    Dietary sources for sodium include: table salt, soups and gravies, soy and other sauces, salad dressing, industrially prepared meat (such as salami or industrialized frozen meat), cheese, snacks such as pretzels and popcorn, pickled foods and industrialized food in general
    לעומת זאת נראה לי שאין צורך יותר להגביל צריכת מזונות המכילים מלח כמו לחם וגבינה. כלומר ההמלצות בעינן עומדות רק שעכשיו גם נעמוד בערכי היעד…
    לגבי אשלגן, אין הגבלת צריכת אשלגן לאנשים בריאים ולכן אני פשוט מצרפת מזונות עשירי אשלגן. בעיקרות ירקות ופירות עשירים באשלגן אבל יש כאלה שיותר עשירים

    פירות: בננה, משמש, מלון, ענבים, שסק, תמרים, תאנים, פירות יבשים, אנונה, קיוי, מיצי פירות טבעיים
    ירקות: גזר חי, ארטישוק, כרוב ניצנים, כרוב עלים, קולורבי, פטרוזיליה, פטריות, אספרגוס, כרובית, תרד
    פחמימות וקיטניות ערמונים, פול מבושל, מוצרי סויה, שעועית לבנה, תפוחי אדמה, בטטות, חומוס
    שומנים: אבוקדו, גרעינים, בוטנים שקדים ואגוזים (בתנאי שאין בהם מלח), חמאת בוטנים, טחינה, שומשום
    חלב ומוצריו: אבקת חלב, גבינות צהובות
    שונות: שוקולד חלב ומריר, חילבה, קטשופ, אבקת קקאו, רסק עגבניות.
    בשר ודגים
    ובשורה התחתונה
    להפחית את כמות המלח השולחני (נתרן כלורי) המוסף למזון בבישול ובצלחת.
    להעדיף מזונות המוכנים בבית על פני מזונות מעובדים/קנויים להעדיף מוצרי בשר טריים או קפואים על פני מוצרים משומרים, מעושנים או מעובדים.לאכול פחות מזונות המוחזקים במי מלח כגון מלפפונים חמוצים, זיתים וכדומה וכן פחות רטבים כגון קטשופ, חרדל, רוטב ברביקיו, רוטב סויה וכדומה.
    להעדיף תיבול מזון בתבלינים, טריים ויבשים, מיץ לימון, חומץ.
    להעדיף ירקות ופירות טריים, קטניות ודגנים מלאים ומוצרי חלב דלי שומן (כחלק מדיאטת דאש, שמתברר שקשורה לסיכון קרדיאלי מופחת גם באנשים ללא יתר לחץ דם).
    מקווה שעניתי לשאלה באופן מספק.

    04/10/2014 בשעה 13:17 #5505

    יוספה

    "כמות המלח ב- 3-6 גרם נתרן ליום היא 7.8-15.6 גרם."..
    צ"ל כמות הנתרן ב7.8-15.8 גרם מלח הוא 3-6 גרם נתרן…
    קטשופ רגיל (אוסם) – עתיר מלח!

  • מאת
    תגובות
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שמן קוקוס שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד