• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » דיון » אז מה הפרקטיקה המקובלת כיום לגבי חשיפה למזונות אלרגניים: מוקדם או מאוחר ?

אז מה הפרקטיקה המקובלת כיום לגבי חשיפה למזונות אלרגניים: מוקדם או מאוחר ?

דף הבית › פורומים › תזונה › אז מה הפרקטיקה המקובלת כיום לגבי חשיפה למזונות אלרגניים: מוקדם או מאוחר ?

בחזרה לפורום
  • מאת
    דיון
  • 08/07/2016 בשעה 11:19 #5275

    מבקר

    לכאורה נראה מהסקירה הזו שיש הגיון ואף סוג של הוכחה לכך שכדאי לחשוף תינוקות בגיל צעיר (כ-3 חודשים) למזונות שמכילים בוטנים , ביצים, חלב ובכך להקטין הסיכון לפתח אלרגיות למזונות אלה. מה מקובל ונהוג היום בפועל ? האם זו ההמלצה באמת ?

    • : http://e-med.co.il/ProfessionalSubjects/Nutritional-Metabolic/Article/582760,3,83.htm
  • מאת
    דיון
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 21/07/2016 בשעה 10:44 #5276

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    שלום רב, וסליחה על העיכוב במתן התשובה. המחקרים בנושא חשיפה מוקדמת עדיין בחיתוליהם. בבית חולים "אסף הרופא" עורכים מחקר בנוגע לחשיפה לחלב לאנשים שאלרגיים לחלב ומוצריו. בעבר פורסמו מספר מחקרים שבהם ניסו להסביר את השכיחות הנמוכה בארץ בהשוואה לעולם, של אלרגיה לבוטנים, בחשיפה המוקדמת יחסית של ילדים ל"במבה". המחשבה היא שייתכן שאופן הכנת הבמבה מאפשר חשיפה ראשונית לילדים שמאפשרת להם לפתח "נוגדנים כנגד הנוגדנים לבמבה".

    למרות זאת, ההמלצות עדיין שמרניות ולפי אתר משרד הבריאות:

    ההמלצה היא על הנקה מלאה ללא תוספת נוזלים עד גיל חצי שנה. אפשר לחשוף לטעימות מגיל 4 חודשים ולהתחיל האכלה במזון מגיל 6 חודשים.

    ביצה מגיל חצי שנה(יש לחשוף את הילד לביצה לפני החיסון שמכיל חלבון ביצה)

    חלב ניגר (נוזלי) מגיל שנה. חלב 1% לא לפני גיל שנתיים.

    דבש – מגיל שנה

    קמח חיטה – כדי לאתר אלרגיה, לחשוף לפני גיל 7 חודשים (ולא לפני גיל 6 חודשים כדי להביא את המעי להבשלה מלאה)

    לאישה ההרה או המניקה אין להוציא מזונות בעלי פוטנציאל אלרגני גבוה כמו חלב, ביצים, בוטנים, אגוזים, דגים. הפחתת המזונות הללו לא נמצאה מועילה לילודים.

    בתינוקות ממשפחות אטופיות, רצויה הנקה בלעדית למשך 4 חודשים לפחות בשל הפחתת הסיכון לאטופיק דרמטיטיס ואלרגיה לחלב פרה בשנתיים הראשונות.

    אין לתת לתינוקות ממשפחות אטופיות תמ"ל על בסיס סויה במטרה למנוע אלרגיות, היות שלא הוכח כיעיל בהגנה מפני אלרגיה. מקרים נדירים של אלרגיה לחלב פרה אצל התינוק היונק בלעדית, הוצאת חלב פרה מתפריט האם המיניקה נמצאה כיעילה.

    ניתן להוסיף מזונות בעלי פוטנציאל אלרגני גבוה )כמו בוטנים, ביצים, דגים ושומשום (, כמובן במרקם המתאים )מרוסק / טחון לתפריט התינוק בין הגילאים 26-17 שבועות.

    חשוב להדגיש שאלרגיה למזון היא תופעה נדירה יחסית באוכלוסיה והיא נובעת מאלרגיה אך ורק לרכיב חלבוני ולכן חשוב להבדיל בין תגובה אלרגית אימונולוגית לבין מקרים אחרים של תגובה למזון (כגון אי סבילות ללקטוז, או תגובות לטוקסינים, הגורמים לזיהום במערכת העיכול ומופרשים מחיידקים המצויים במזון כמו שיגלה, סלמונלה), שאינה קשורה במערכת החיסון אך גורמת לתסמינים דומים.

    פירוט נוסף ניתן למצוא באתר המחלקה לתזונה במשרד הבריאות בלינק:

    http://www.health.gov.il/hozer/bz25_2012.pdf

     

     

  • מאת
    תגובות
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

הכנס השנתי של עמותת עתיד- עמותת הדיאטנים.יות של ישראל 2024

הכנס השנתי של עמותת עתיד- עמותת הדיאטנים.יות של ישראל 2024

את.ה ואני ו- ChatGPT – להיות דיאטנ.ית בעידן הבינה המלאכותית

את.ה ואני ו- ChatGPT – להיות דיאטנ.ית בעידן הבינה המלאכותית

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קטניות קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד