כדי להבין מה ההמלצה, צריך להבין איך המחקרים הללו בנויים.
בדרך כלל מעבירים לאנשים שאלון תכיפות צריכה ובו רשימת פריטי מזון ועל כל פריט שואלים האם האדם אוכל אותו, כמה פעמים בשבוע וכמה מנות בכל פעם.
כדי לעשות את האנאליזה, מחלקים את צריכת הירקות הירוקים העליים, במחקר הזה ל- 5 רמות לפי סדר עולה כך שהכמות הנצרכת על ידי 20% שאוכלים הרבה ירקות ירוקיים עליים היא החמישון העליון. לאחר הגדרת החמישונים ניתן לחשב ממוצע אכילה בכל חמישון.
כך שמלכתחילה ההגדרה קצת רחבה כי אנחנו לא יכולים להתייחס לצריכה תזונתית כאל משתנה רציף – למרות שהיא משתנה רציף.
לצערי אני לא מצליחה להכנס למאמר המלא כדי לראות מה הם הגדירו כירקות ירוקים עליים וכגודל מנה.
אבל מקובל לדבר על גודל מנה של 100 גרם בקירוב וכן מצאתי רשימה של ירקות ירוקים עליים נפוצים:
(Handbook of Fertility – Nutrition, Diet, Lifestyle and Reproductive Health
2015, Pages 205–220)
Swiss chard
Spinach
Mustard greens
Broccoli
Romaine lettuce
Asparagus
Bok Choy
Spinach
Silver beet
Brussels sprouts
Cauliflower
snow peas
Lettuce
Eru
Cow pea
Horseradish
Groundcherry
Gherkin
Hell’s curse
African cabbage
Chinese cabbage
Nightshade
Jew’s mallow plant
bitter water melon
Fenugreek Leaves
Water spinach
Amaranth
Matar saag
Mustard greens
Sorel leaves
Colocacia or taro leaves
Cabbages
Bok choy
Choy sum
Tatsoi
Mizuna
Kang kong
Lettuce
Spinach
Chicory
Arugula
Mache
Glasswort
Common purslane
Pepper leaf