דף הבית › פורומים › תזונה › צריכת זרחן ותמותה › צריכת זרחן ותמותה
01/02/2014 בשעה 21:02
#5626
ד"ר סיגל אילת-אדר
ראשית יש לשים לב שמדובר באנאליזה מתוך הסקר האמריקאי של NHANES, המבוסס על שאלוני 24 שעות ולכן סביר להניח שצריכת זרחן גבוהה מהווה סמן לצריכת מזונות פחות בריאים. החוקרים אינם משערים מהם המזונות הללו (וחבל, כי מפרסמים מאמר תיאורטי ללא הצעה של הסבר אפשרי לתופעה), אבל נראה לי שמדובר בזרחן הנמצא ברמות גבוהות במזונות מעובדים העשירים גם בנתרן ובמשקאות מוגזים – Phosphorilated, זרחן משמש גם בחומרי טעם. החוקרים מציינים שזרחן בתוספים למזון ובתרופות הוא זרחן אנאורגני, שנספג ביעילות גדולה יותר לדם. לכן אינני יודעת מהכין הסקת שמדובר באגוזים ושקדים. וההמלצה איננה להגביל מזונות מכילי זרחן אלא לצרוך פחות מזונות מעובדים