דף הבית › פורומים › תזונה › סיבים תזונתיים וסיכון קרדיווסקולרי › סיבים תזונתיים וסיכון קרדיווסקולרי
ד"ר סיגל אילת-אדר
התזונה אמורה לספק לנו את כל הסיבים הדרושים לנו: אם מירקות ופירות לא מקולפים עד כמה שניתן, דגנים מלאים (לחם, אורז וגם דגני בקר). אדם האוכל תזונה מאוזמנת מגיע למספיק סיבים תזונתיים בתפריט. הסיבים הלא מסיסים – בעיקרם ממקור ירקות ודגנים עוזרים יותר במניעת עצירות ובדרך גם הוצאת מסרטנים פוטנציאליים. הסיבים המסיסים: בעיקר פירות, שיבולת שועל וקטניות – פועלים יותר בהיבטים של איזון גליקמי ומניעה קרדיוואסקולרית. ההמלצה עומדת על 25-40 גרם סיבים תזונתיים ליום מתוכם 10-20 גרם סיבים מסיסים, אבל אין המלצה לחשב בנפרד סיבים מסיסים ולא מסיסים בתזונה היומית.
פירוט נוסף ניתן למצוא בהמלצות התזונתיות למניעה קרדיוואסקולרית:
http://www.israel-heart.org.il/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/item/1194-%D7%90%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9C-2011-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA