דף הבית › פורומים › תזונה › שוקולד למניעת פרפור פרזודרים ? › שוקולד למניעת פרפור פרזודרים ?
ד"ר סיגל אילת-אדר
חשוב לציין שהקשר שנמצא היה עבור אכילת שוקולד אחת עד 3 פעמים לחודש, בהשוואה לפחות מפעם בחודש, אכילה מרובה יותר של שוקולד לא נמצאה קשורה לסיכון פחות עוד יותר. כלומר לא נמצא קשר מנה:תגובה.
המחקר הזה פורסם רק כ"פרומו" ולא כמאמר מלא ולכן מנגנונים אפשריים ממחקרים אחרים בנושא יכולים להיות חומרים נוגדי חימצון, פוליפנולים וכדומה.
החוקרים מציינים שקיים מחקר התערבותי בנושא:
he editorialists Pokorney and Piccini pointed to the ongoing Cocoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study (COSMOS), a randomized trial looking at whether daily supplements of cocoa extract and/or a standard multivitamin reduces the risk of developing cardiovascular disease and cancer. However, the end points don't include AF.