מהדיווח הזה עולה שתזונה דלת פחמימות עדיפה ומומלצת הן לסוכרתיים והן למניעת השמנה וסוכרת. השאלה היא, גם לאור הדיווחים על הצורך בהתאמה אישית אם ההמלצה הזו מתאימה אכן לכולם או לרובם ? בעיקר אני רוצה לשאול לגבי אנשים עם הפרעות בתפקודי כליה, וזאת בשל החשש שצריכה עשירה בחלבונים עלולה להחמיר הפגיעה בכליות .
מהדיווח הזה עולה שתזונה דלת פחמימות עדיפה ומומלצת הן לסוכרתיים והן למניעת השמנה וסוכרת. השאלה היא, גם לאור הדיווחים על הצורך בהתאמה אישית אם ההמלצה הזו מתאימה אכן לכולם או לרובם ? בעיקר אני רוצה לשאול לגבי אנשים עם הפרעות בתפקודי כליה, וזאת בשל החשש שצריכה עשירה בחלבונים עלולה להחמיר הפגיעה בכליות .
התשובה בגוף השאלה, התאמה אישית.
גם הדיאטה הים תיכונית מומלצת לחולי סוכרת.
במקרה של פגיעה כלייתית, תלוי מהי. אם מגיעים לשלב הגבלת החלבון הרי שה- GFR כבר נמוך מ-30 וגם אז צריך לשקול לפי איזון המטופל האם להחליף חלבונים בפחמימות מורכבות או בשומן.
אבל אם אין פגיעה כלייתית היום מסתמן שכמות של 1.7-2 גרם חלבון / ק"ג משקל גוף היא כמות בטוחה דיה.