קצת הפתיע לראות שתה ירוק או שחור מפחיתים (או לפחות לא מעלים ) לחץ דם בעוד שתה צמרחים שאינם מכילים קפאין , עד כמה שהבנתי אינם קשורים לשיפור ברמות לחץ דם . אשמח לקבל התייחסות והסבר לממצא הדי מפתיע לדעתי..
קצת הפתיע לראות שתה ירוק או שחור מפחיתים (או לפחות לא מעלים ) לחץ דם בעוד שתה צמרחים שאינם מכילים קפאין , עד כמה שהבנתי אינם קשורים לשיפור ברמות לחץ דם . אשמח לקבל התייחסות והסבר לממצא הדי מפתיע לדעתי..
מעיון בתקציר לא מצאתי שתה צמחים לא קשור. הם בדקו רק תה שחור ותה ירוק ובתוך הקבוצה של תה שחור וירוק, הבדלים במינון הקפאין לא היו אחראים למידת הירידה בלחץ בדם. אולם מדובר בתקציר בלבד (כנראה מכנס) כך שאין לי את המאמר המלא. אז הסתכלתי קצת בספרות המקצועית:
בסקירת 11 מחקרי התערבות, שנערכה על ידי המרכז על שם קוקריין ב- 2013 נמצא ב-7 מחקרים בהם נבדק תה ירוק ו- 4 מחקרים עם תה שחור, תה שחור נמצא מוריד ל"ד במשך מעקב של 6 חודשים:
systolic blood pressure (SBP): Mean Difference (MD) -1.85 mmHg, 95% CI -3.21 to -0.48. Diastolic blood pressure (DBP): MD -1.27 mmHg, 95% CI -3.06 to 0.53) over six months,
האפקט של תה ירוק היה קטן יותר (באנאליזה Sensitivity), אבל זאת בשל מיעוט מחקרים
SBP: MD -3.18 mmHg, 95% CI -5.25 to -1.11; DBP: MD -3.42, 95% CI -4.54 to -2.30)
Cochrane Database Syst Rev. 2013 Jun 18;6:
לעומת זאת בסקירה אחרת נמצא שתה שחור דווקא מעלה לחץ דם Am J Clin Nutr. 2008 Jul;88(1):38-50.
black tea consumption increased systolic (5.69 mm Hg; 1.52, 9.86; 4 studies) and diastolic (2.56 mm Hg; 1.03, 4.10; 4 studies) blood pressure.
אולם גם לגבי התוצאה הזו ממחקרים אחרים נראה שהעליה בלחץ דם בנוכחות קפאין מתה שחור היא זמנית בלבד וחסרת משמעות קלינית.