אשמח לקבל הסבר ומסקנות אופרטיביות שניתן להמליץ עליהן למטופלים באשר לצריכת מזונות עשירים בזרחן. מה שלא ברור לי שדווקא צריכה נדיבה של אגוזים ושקדים שבהרבה מחקרים הייתה קשורה לירידה בסיכון כללי (והיא גם כלולה בדיאטה הים תיכונית שמקבלת כל הזמן חיזוקים ליעילות שלה) וקרדיווסקולרי נראה שע"פ מחקר זה עלולה דווקא להעלות הסיכון לתמותה ? בקיצור […]
אשמח לקבל הסבר ומסקנות אופרטיביות שניתן להמליץ עליהן למטופלים באשר לצריכת מזונות עשירים בזרחן. מה שלא ברור לי שדווקא צריכה נדיבה של אגוזים ושקדים שבהרבה מחקרים הייתה קשורה לירידה בסיכון כללי (והיא גם כלולה בדיאטה הים תיכונית שמקבלת כל הזמן חיזוקים ליעילות שלה) וקרדיווסקולרי נראה שע"פ מחקר זה עלולה דווקא להעלות הסיכון לתמותה ? בקיצור אם אפשר לקבל המלצה ל"מינון " מתאים ולא מוגזם של מזונות עשירים בזרחן . תודה
ראשית יש לשים לב שמדובר באנאליזה מתוך הסקר האמריקאי של NHANES, המבוסס על שאלוני 24 שעות ולכן סביר להניח שצריכת זרחן גבוהה מהווה סמן לצריכת מזונות פחות בריאים. החוקרים אינם משערים מהם המזונות הללו (וחבל, כי מפרסמים מאמר תיאורטי ללא הצעה של הסבר אפשרי לתופעה), אבל נראה לי שמדובר בזרחן הנמצא ברמות גבוהות במזונות מעובדים העשירים גם בנתרן ובמשקאות מוגזים – Phosphorilated, זרחן משמש גם בחומרי טעם. החוקרים מציינים שזרחן בתוספים למזון ובתרופות הוא זרחן אנאורגני, שנספג ביעילות גדולה יותר לדם. לכן אינני יודעת מהכין הסקת שמדובר באגוזים ושקדים. וההמלצה איננה להגביל מזונות מכילי זרחן אלא לצרוך פחות מזונות מעובדים