• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » פודקאסט » פרק 3- מה שמתבשל בלב. היכרות עם עולם הטיפול בבישול עם ד"ר איילת ברק

פרק 3- מה שמתבשל בלב. היכרות עם עולם הטיפול בבישול עם ד"ר איילת ברק

מערכת האתר

פרק 3- מה שמתבשל בלב. היכרות עם עולם הטיפול בבישול עם ד"ר איילת ברק

טיפול בבישול- איילת ברק

מה זה טיפול בבישול?

תחום טיפול יחסית צעיר שהוא חלק מטיפול באומנויות, הוא משתמש במטבח ובאופן הבישול, בבחירה של התבשילים, באופן והאכילה או יעוד הבישול כדי להבין משהו לגבי צרכים, התמודדויות ואתגרים שיש למטופל.

מטופל נפגש במטבח עם מטפל או מטפלת, מבשלים ומדברים. דרך הבישול המשותף והקשר שנוצר ניתן לעבוד על דפוסים וכן עוזרים לו להתמודד עם התנהגויות או מצוקות, קשיים וחסכים שמפריעים בחיי המטופל.

הסטינג הטיפולי הוא במטבח ואורך המפגש הוא לרוב שעה.

הטיפול מתאים עבור כל מי שמוצא את המטבח מקום משמעותי בשבילו או בשבילה.

טיפול בבישול יכול להתאים גם לילדים, מתבגרים, מבוגרים ולעיתים גם בהפרעות אכילה.

איך נראה טיפול במטבח?

הפרק מציג תיאור מקרה מעניין ועל תהליך התקדמות בתהליך- מבישול משותף לבישול יחיד, בסוג הבחירה של המזונות- חמים ומנחמים שמזכירים טעם של בית, על חלוקת התפקידים והתנהלות במטבח, ועוד ועוד.

מה מסתתר מאחורי בחירות בישוליות של אנשים, ומה הם הצרכים של האדם, שמתבטאים דרך האוכל?

יש סיבה לכל בחירה.

מה הם החומרים הנבחרים? מי שמפחד מאובדן שליטה עשוי לבחור בחומרים קשים שקל להשתלט עליהם ואולי דווקא נרצה להציע להם חומרים נוזליים שהם פחות נשלטים.

במטבח יש המון סוגי כלים והם יכולים לעזור בצורת החשיפה של הרגלים ודפוסים.

גם סוג המתכונים מראה על הבחירה, יש כאלה שצריכים את הודאות, יש כאלה שאוהבים הפתעות, יש כאלה שמתחילים להכין מבלי להבין אם יש את כל החומרים. צורת ההתנהלות מעידה על התנהלות בחיים, ובמטבח ממש אפשר לראות את זה. העלאת המודעות מאפשרת לבחור מה משרת את האדם ומה לא.

אילו מערכות יחסים ודפוסים נתפסים דרך הבישול.

מרגע הלידה תינוקות מייצרים את מערכות יחסים עם הדמויות המשמעותיות שמגדלות אותן דרך האכלה, בדרך בה הם מוזנים וכך הם לומדים את העולם.

נוצרים דפוסים שהם אבן הבסיס של הנפש שלנו ואיך שאנחנו נייצר מערכת יחסים. כשאנשים מגיעים למטבח הציפיות שלהם איך יזינו אותם, כמה חשבו עליהם וכו' הם פונקציות שנחשפות דרך הבישול המשותף.

במטבח ניתן למצוא את הדרך יחד, דרך עשיה ודרך שיחה. במפגש ניתן גם לבדוק גבולות ולהציב גבולות ועל גבולות צריך לדבר.

לסיכום:

מרחב טיפולי במטבח פותח דלת להמון רבדים וביטויים בטיפול.

לפודקאסטים נוספים לחץ.י כאן

איילת ברק טיפול בבישול יוניליוור מדברים מחוץ לצלחת פודקאסט
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

תקנון הסקר על דייסות Oats & More של תלמה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שמן קוקוס שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד