• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » דיון » אז מהו שיעור הפחמימות האופטימלי בתזונה ?

אז מהו שיעור הפחמימות האופטימלי בתזונה ?

דף הבית › פורומים › תזונה › אז מהו שיעור הפחמימות האופטימלי בתזונה ?

בחזרה לפורום
  • מאת
    דיון
  • 24/08/2018 בשעה 9:20 #16046

    מבקר

    מהמחקר הזה מ-LANCET  רואים ששיעור של 50%-55% פחמימות בתזונה היה קשור לסיכון הנמוך ביותר לתמותה.  עד כמה שאני מבין שיעור כזה הוא לא מה שמוגדר כדיאטה דלת פחמימות ? וככל שאני מבין וזוכר מתוך המחקרים הגדולים האחרונים שנעשו, והמלצות שהתפרסמו בעקבות כך , אז לדיאטות דלות פחמימות (ועשירות מן הסתם בחלבונים ?) הייתה עדיפות בכל מה שקשור למדדים מטבוליים שונים, וכד'.  אז האם יש כאן סתירה ?

  • מאת
    דיון
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 24/08/2018 בשעה 14:08 #16056

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    תודה על השאלה, זה מחייב לחזור למאמר המקורי ומעניין.

    אז מה שהעליתי הוא:

    1. השאלון עליו התבססו במחקר ARIC הוא שאלון FFQ של וולטר ווילט. אלא שהם השתמשו בשאלון 61 הפריטים בעוד שווילט פיתח את השאלון שלו בהמשך ל- 120 פריטים. כלומר יכול להיות שהדיוק לא מלא.

    2. כתמיד – מדובר במחקר תצפיתי עם ההטיות האופייניות למחקר כזה.

    3. בסיפא של המחקר בודקים את החוקרים החלפה של פחמימות באיזה רכיב תזונה, קשורה לסיכון מוגבר. כלומר, אם אנחנו מחליפים שומן רווי ובמקומו שמים פחמימות – הסיכון נמוך יותר. כך גם לגבי חלבון. שני אלה מהוים סמנים לצריכת בשר גבוהה בתפריט ומחזקים את ההמלצה שלנו לא להחליף שומן רווי בפחמימות פשוטות אבל – כן להחליפו בדגנים (כך לפחות אני מפרשת את הנתונים). תוצאה כזו לא נצפתה אם הפחמימות הוחלפו בשומן לא רווי או בחלבון מהצומח. אז אם אני צריכה להסיק עד כה: נראה שאין הוכחה שדיאטת הפליאו היא הדיאטה המומלצת – לפחות לפי המחקר הנוכחי.

    4. מעניין לראות, שהסיכון המוגבר נצפה בדיאטה עם 40% מהקלוריות מפחמימות. שאיננה דיאטה מאד נמוכה בפחמימות.

    אם לצטט מהדיון של החוקרים: במקרים רבים דיאטה דלת פחמימות היא דלה גם בירקות, פירות ודגנים וכמות גבוהה של חלבון ממקור בעלי חיים, בהשוואה לדיאטה שמכילה חלבון מערך ביולוגי גבוה, ברזל זמין וויטמינים ומינרלים היא קשורה לתמותה גבוהה יותר. יתרה מזאת, פחמימות במזרח הרחוק מתאפיינות בדגנים לא מלאים כסמן למצב סוציואקונומי נמוך. במקרה זה, הקשר בין דיאטה עשירה בפחמימות לסיכון מוגבר מתווך על ידי מצב סוציואקונומי.

    ולסיכום דעתי האישית (ניתן גם לדלג עליה) – שוב אנחנו מדברים על איכות התפריט ולא על כמות כזו או אחרת בהרכב. דגנים מלאים, שומן לא רווי – בעיקר אומגה-3 וחד בלתי רווי וחלבון מהצומח – מהוים תזונה מאוזנת גם ללא התייחסות לאחוז המרכיבים.

  • מאת
    תגובות
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קטניות קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • מדיניות פרטיות
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד