• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
        • מפגשי פורום
  • ניוזלטר
        • דייסות Oats & More

          דייסות Oats & More

        • ניוזלטר אפריל 2024

          ניוזלטר אפריל 2024

        • ניוזלטר דצמבר 2023

          ניוזלטר דצמבר 2023

        • ניוזלטר נובמבר 2023

          ניוזלטר נובמבר 2023

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • פודקאסטים
        • פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו
          פודקאסט

          פרק 15- על הפרעות קשב, תזונה והרגלי אורח חיים בריאים עם ד"ר שירלי הרשקו

        • פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול
          פודקאסט

          פרק 14- אירועי סוף שנה- זה קורה לכולנו. נטע קיילר ושחר כוכבי מדברים טיפול

        • פרק  13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי
          פודקאסט

          פרק 13- נתלבש על זה. תרפיה של הלבוש עם ד"ר טלי סטולובי

        • פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן
          פודקאסט

          פרק 12- לצלול לעומקי השינה. על שינה ותזונה עם סיון אבוט ברקן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • לערוץ ה-youtube שלנו
חיפוש
דף הבית » דיון » ממתיקים דלי קלוריות דווקא מעודדים הצטברות שומן ומעלים הסיכון לסוכרת ?

ממתיקים דלי קלוריות דווקא מעודדים הצטברות שומן ומעלים הסיכון לסוכרת ?

דף הבית › פורומים › תזונה › ממתיקים דלי קלוריות דווקא מעודדים הצטברות שומן ומעלים הסיכון לסוכרת ?

בחזרה לפורום
  • מאת
    דיון
  • 30/03/2018 בשעה 14:14 #13493

    מבקר

    בדיווח הזה " ממתיקים דלי-קלוריות מעודדים הצטברות שומן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)" שפורסם לאחרונה באימד החוקרים בחנו את סוכרלוז והגיעו למסקנה שנזקו רב על תועלתו מבחינת סיכון לסוכרת ועוד. ראשית, אשמח להתייחסות שכן הממצאים הללו בהחלט מפתיעים. שנית, האם המסקנה של החוקרים תקפה לכל סוגי הממתיקים או שנכונים לסוכרלוז בלבד ?  ובסופו של דבר – מה להמליץ לדעתך לקדם סוכרתיים, סוכרתיים וסתם מטופלים שמעוניינים להפחית/לשמור על משקלם מבחינת המתקת משקאות כמו קפה/תה ושתייה קלה ?

  • מאת
    דיון
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 30/03/2018 בשעה 15:40 #13494

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    אנחנו עדיין רחוקים מהמסקנה הזו.

    מדובר במחקר בתאי גזע, שבנו להם סביבה משרת שומן ונתנו להם כמות סוכרלוז השווה לזו שב- 4 פחיות משקה דיאט ליום. ואז ראו שרמות תאי דלקת עולה. וודאי שממחקר בתאי גזע אנחנו לא מוסמכים להסיק לגבי אנשים.

    שנית – זהו מחקר שלא הוצג עדיין כמאמר בעיתון סקירת עמיתים אלא בכנס כך שאין לי את כל הפרטים של המחקר ולכן אתייחס למה שניתן ללמוד מהתקציר ומהראיון עם החוקרים.

    במחקר אין קבוצת ביקורת. ייתכן שבאנשים בעודף משקל קיימת רמה גבוהה יותר של דלקתיות  מלכתחילה והם היו מגיבים באותו אופן גם לממתיקים מלאכותיים וגם לסוכר.

    בחלקו השני של המחקר החוקרים הישוו תאי שומן של אנשים בעודף משקל ורזים וראו רק באנשים בעודף משקל הצורכים ממתיקים מלאכותיים, את התהליך המזיק. ובכן נשאלת השאלה מה היו רואים באותם אנשים בעודף משקל אם היו צורכים סוכר. ייתכן שהמסקנה צריכה להיות שצריך להמעיט בממתיקים מלאכותיים, אבל בשום פנים ואופן אין להעדיף סוכר על פני ממתיקים מלאכותיים.

    מסקנת החוקרים הראשונה אכן נכונה: שזהו מחקר מעבדה שבו רואים שייתכן שאנשים בעודף משקל רגישים יותר לממתיקים מלאכותיים מאשר אנשים במשקל תקין. אוסיף ואומר שאותו דבר נכון גם לגבי סוכר ואולי אפילו לגבי תזונה בכלל.

    his in vitro analysis suggests that obese patients may be more sensitive to low-calorie sweeteners than non-obese

    המסקנה הסופית של החוקרים:

    This suggests that those with overweight or obesity should avoid low-calorie sweeteners completely

    מרחיקת לכת והייתי אף אומרת ששומטת את "השטיח" מתחת רגליהם של אנשים בעודף משקל שאינם יכולים לשתות מספיק מים. יחד עם זאת – ההמלצה הגורפת שלנו לא להמתיק משקאות ווודאי להעדיף שתיית מים על פני משקאות ממותקים ו/או מוגזים – בעינה עומדת.

    חג שמח!

    • התגובה הזו עודכנה לפני לפני 7 שנים, חודש 1 ע"י מערכת האתר.
  • מאת
    תגובות
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
דייסות Oats & More

דייסות Oats & More

ניוזלטר אפריל 2024

ניוזלטר אפריל 2024

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

הגישה שלנו לתזונה מיטיבה

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

שיבולת שועל וסיב בטא-גלוקן: על ההשפעות הבריאותיות והמנגנונים הפיזיולוגיים

סלט עלים עם ויניגרט סלק

סלט עלים עם ויניגרט סלק

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אינפוגרפיקה ארוחת בוקר בת אל גולדשטיין גילי חיים דיאטנים צעירים הילה סקודוביץ הפחתת נתרן הרגלי אכילה הרגלי תזונה חלבון טבעוני טיפים יוניליוור יוניליוור בריאות ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מור טלר מתכון מתכון בריא סדנת בישול עמותת עתיד עמית גנור פודקאסט פורום דור העתיד צבי מגזיניק קטניות קנור קרן דודסון קרן דוידסון שי אוחיון שיבולת שועל שיווק דיגיטלי שירי אלטמן שיר מצויינים שמן זית שרלוט גרון תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונה נבונה תזונת ספורטאים תלמה
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • מדיניות פרטיות
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2024
    גלילה לראש העמוד