אמנם מחקר קטן אבל התוצאות נראות די מרשימות, והשאלה היא אם שינויים בהרכב החיידקים במעי (גם על ידי מזון ותוספי פרוביוטיקה) יכול להשיג אפקט מגן מפני התפתחות סרטן מעי גס ? האם היית ממליצה לאנשים בסיכון גבוה לסרטן מעי או כאלה ששרדו אותו לבחור בתזונה כזו שמעשירה את כמות החיידקים ה"טובים" ?
אמנם מחקר קטן אבל התוצאות נראות די מרשימות, והשאלה היא אם שינויים בהרכב החיידקים במעי (גם על ידי מזון ותוספי פרוביוטיקה) יכול להשיג אפקט מגן מפני התפתחות סרטן מעי גס ? האם היית ממליצה לאנשים בסיכון גבוה לסרטן מעי או כאלה ששרדו אותו לבחור בתזונה כזו שמעשירה את כמות החיידקים ה"טובים" ?
ידועים היום גורמים בתזונה שמשנים את המיקרוביום במערכת העיכול ויכולים לעזור למניעת סרטן המעי הגס, למשל סיבים תזונתיים או מזונות עשירי סידן. כלומר דרך תזונה אפשר לשנות את הביום ויש מזונות ששימוש בהם מעשיר את ה"חיידקים הטובים". רק צריך להזהר ולהמליץ רק על מה שמוכח.