פרק 2 של סדנת בישול לדיאטנים: בישול ללא גלוטן- אודי ואושר מכינים מתכון לבראוניז שעועית שחורה ואגוזי לוז
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
בראוניז שעועית שחורה ואגוזי לוז
מצרכים ל- תבנית עגולה בקוטר 30:
- 500 גרם שעועית שחורה מבושלת (כ- 2 פחיות שימורים שטופות ומסוננות)
- 20 גרם (2 כפות שטוחות) קקאו
- 80 גרם (חצי כוס + כף) שיבולת שועל דקה ללא גלוטן (אינסטנט)
- 80 גרם שמן קוקוס (או שמן זית)
- 150 גרם סירופ מייפל
- 30 גרם (2 כפות) סוכר
- 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- 1 כפית מיץ לימון
- 3 כפיות תמצית וניל
- קורט מלח
- 260 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ
- 10-15 יח’ אגוזי לוז קלויים וקלופים
מצרכים לקצפת קוקוס:
- 500 מ”ל קרם קוקוס אמיתי מקורר היטב – לפחות לילה במקרר
- 4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 150 מעלות על מצב טורבו.
- מעבירים למעבד מזון את כל החומרים מלבד השוקולד מריר ואגוזי הלוז.
- טוחנים היטב במשך 2 דקות או עד שהתערובת חלקה לגמרי.
- מקפלים פנימה 3/4 מכמות השוקולד הקצוץ ומעבירים לתבניות אפייה עם נייר אפייה.
- מפזרים את שארית השוקולד ואגוזי הלוז מלמעלה.
- אופים כ- 20 דקות או עד שהעוגה התייצבה ונוצר קראסט דקיק בחלקה העליון, מצננים.
- לקצפת קוקוס: פותחים את קרם הקוקוס, מעבירים לקערת מיקסר מקוררת היטב את החלק העליון הלבן (החלק המוצק, לא הנוזלי) ומקציפים יחד עם אבקת סוכר עד ליצירת קצפת יציבה (30 שניות).
- מגישים פרוסה נדיבה מהבראוניז עם כף גדושה של קצפת קוקוס.