• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי
          פודקאסט

          פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי

        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי
          פודקאסט

          פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי

        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
דף הבית » דיון » תזונה וסרטן ריאה

תזונה וסרטן ריאה

דף הבית › פורומים › תזונה › תזונה וסרטן ריאה

בחזרה לפורום

תגיות: בוטנים, חמאת בוטנים, סרטן ריאה, שקדים

  • מאת
    דיון
  • 08/11/2019 בשעה 11:18 #17038

    מבקר

    שני מחקרים פורסמו לאחרונה על הקשר בין תזונה לסרטן ריאות, אחד הראה שסיבים תזונתיים ויוגורט קשורים לירידה בסיכון, והשני הראה שצריכת אגוזים קשורה להפחתת סיכון לסוג אלים מסויים של סרטן ריאה.

    השאלה היא אם מדובר על קשר סטטיסטי בלבד (צרכני סיבים ואגוזים אולי חיים באורח בריא יותר ?) או שיכול להיות מנגנון שעשוי להסביר את הקשר המעניין הזה שחלק מהמטופלים שקראו על המחקר בתקשורת בהחלט מגלים עניין בכך…

  • מאת
    דיון
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 09/11/2019 בשעה 15:12 #17042

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    שאלה מעניינת כי מחד – מדובר במחקרי תצפית – כלומר מחקרי עוקבה שמודדים קשר בלבד ולא השפעה.

    מאידך – קיימים הסברים ביולוגיים אפשריים: ליוגורט השפעות פרהביוטיות ופרוביוטיות על המיקרוביום., סיבים תזונתיים גם הם יכולים להשפיע על חיידקי המעי ולהביא ליצירת חומצות שומן קצרות שרשרת.השפעה זו יכולה להגיע למספר איברים כולל הריאה. במודלים של חיות נמצא שינוי בהרכב חיידקי הריאה. השפעות אלה יכולות להיות מווסתות דלקת, להשפיע על הפרשת ציטוקינים. עדיין אין מחקרים שבהם הוכח המנגנון בבני אדם.

     

    09/11/2019 בשעה 15:22 #17043

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    המחקר השני שבו נמצא קשר בין צריכת בוטנים ואגוזים (כולל חמאת בוטנים) להיארעות סרטן הריאה, גם הוא תצפיתי. כדאי אולי לציין ששני המחקרים עוסקים במרכיבים של הדיאטה הים תיכונית וייתכן שדפוס האכילה הים תיכוני הוא זה שמשפיע על תוחלת חיים בריאה ארוכה יותר.

    ההסבר שנותנים החוקרים הוא כמות נוגדי החימצון ויטמין A סלניום, פלבנואידים,קרוטנואידים, proanthocyanidins, resveratrol. הסבר אפשרי נוסף הוא ההשפעה נוגדת הדלקת של השקדים, דרך מרכיבים של חומצה אלפא לינולנית, מגנזיום, L-arginine, פלאבנואידים ו- resveratro. וייתכן שההשפעה היא דרך ויסות  תיקון ה- DNA וכן השפעה על פעילות אנזימטית והורמונלית.

    לפני שמתחילים למרוח את הלחם בחמאת בוטנים, כדאי לציין שקשר החיובי שנמצא היה חזק יותר לגבי אגוזים מאשר לגבי בוטנים ולא נמצא קשר עם חמאת בוטנים.

  • מאת
    תגובות
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר נובמבר 2021

ניוזלטר נובמבר 2021

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
מוזלי של בוקר טוב- מאת צבי מגנזיניק, טכנולוג יוניליוור

מוזלי של בוקר טוב- מאת צבי מגנזיניק, טכנולוג יוניליוור

גלילות חצילים ממולאות בריקוטה- מאת הדיאטנית ניצן גיל קהאן

גלילות חצילים ממולאות בריקוטה- מאת הדיאטנית ניצן גיל קהאן

חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אומאמי אכילה בלילה ארוחת בוקר בישול ביתי גלוטן גלידה הפחתת נתרן הפחתת סוכר הרגלי אכילה חלבון חנוכה חצילים טבעונות טיפים יוניליוור יוניליוור העולמי ילדים ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מרגרינה מתכון מתכון בריא ניצן גיל קאהן סדנת בישול סוכר עמותת עתיד עצירות פודקאסט פריכיות קטניות רוטב ירקות שיבולת שועל שיווק דיגיטלי תה תוכן שיווקי תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונת ילדים תזונת ספורט תזונת ספורטאים תעשיית המזון
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2019-2022
    גלילה לראש העמוד