• לערוץ ה-youtube שלנו
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
מידע מקצועי עבור דיאטנים, כנסים ואירועים בעולם המזון, תזונה ובריאות, הנחיות ותקנות ועוד.
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי
          פודקאסט

          פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי

        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
חדשות תזונה ובריאות
חדשות תזונה ובריאות
  • דף הבית
  • אודות
        • עלינו
        • תוכנית הקיימות של יוניליוור
        • מותגים
  • מידע מקצועי עבורכם
        • מידע לעסק עצמאי
        • מצגות וסרטונים
        • מאמרים וכתבות
        • אינפוגרפיקות
        • צרכנים – מאפיינים, מגמות וטרנדים
  • ניוזלטר
        • ניוזלטר פברואר 2022

          ניוזלטר פברואר 2022

        • ניוזלטר נובמבר 2021

          ניוזלטר נובמבר 2021

        • ניוזלטר אפריל 2021

          ניוזלטר אפריל 2021

        • ניוזלטר דצמבר 2020

          ניוזלטר דצמבר 2020

        • לעוד ניוזלטר
  • מתכונים
        • סדנת בישול דיגיטלית עם אודי ואושר
        • לעוד מתכונים
        • פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם
          העשרת התפריט בירקות

          פרק 1: העשרת התפריט בירקות- רוטב ירקות שמתאים להכל – מתכון מצולם

  • קופונים לאנשי מקצוע
        • לכל הקופונים
        • 40% הנחה על מוצרי ברנפלקס אקסטרה חלבון ואקסטה פייבר

  • פודקאסטים
        • פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי
          פודקאסט

          פרק 11- בואו נתמודד עם דימוי גוף. תיאורי מקרה עם שחר כוכבי

        • פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון
          פודקאסט

          פרק 10- הצרכן בראי התעשייה עם קרן דודסון

        • פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר
          פודקאסט

          פרק 9- סטוריטלינג ומיתוג אישי. המדריך ליצירת תוכן עם קרן רייטלר

        • פרק 8-  העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן
          פודקאסט

          פרק 8- העולם המופלא של המיקרוביום עם ד"ר סיגל פרישמן

        • לעוד פודקסטים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מידע מקצועי עבורכם
  • ניוזלטר
  • מתכונים
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • פודקאסטים
  • צרו קשר
דף הבית » דיון » פלפל חריף למניעת מחלות לב ?

פלפל חריף למניעת מחלות לב ?

דף הבית › פורומים › תזונה › פלפל חריף למניעת מחלות לב ?

בחזרה לפורום
  • מאת
    דיון
  • 27/12/2019 בשעה 12:11 #17080

    מבקר

    קראתי בעניין (אם כי קצת בספקנות יש להודות) את הדיווח הזה ומכיוון שמדובר במקור מידע רציני ((J Am Coll Cardio) אז אני מעריך שמדובר במידע מבוסס ושאפשר להמליץ למי שאין לו בעיה עם אכילת פלפל חריף להוסיף אותו לתפריט היומי.   השאלה היא אם יש תיאוריה לגבי איזה מרכיב בפלפל החריף עשוי להיות קשור לתוצאה המפתיעה והמעניינת הזו ? ואם כן, באילו עוד ירקות קיים המרכיב הקשור לתוצאה, עבור אנשים שאינם מסוגלים או מעוניינים לאכול בקביעות פלפל חריף.

  • מאת
    דיון
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • 04/01/2020 בשעה 10:54 #17083

    ד"ר סיגל אילת-אדר

    להלן תשובתו של גיא שלמון האחר והיחיד!

    יש דברים בגו, אם כי עדיין נדרשים מחקרים נוספים בכדי לבסס המלצות ברורות בנוגע לאכילת פלפל חריף
    הרכיב הפעיל בפלפל חריף נקרא קפסאיצין = פיטוכימיקל בעל יכולת קשירה לרצפטורים בגוף הידועים בשם קולטני
    TRPV1

    קולטנים אלה קיימים על פני רקמות שונות, ובהם גם תאי אנדותל בכלי דם

    הפעלת הקולטנים הללו מביאה לסיגנליים תוך תאיים המאפשרים אקטיבציה של חלבונים שונים בתא
    כתוצאה מכך חלה הרחבה בכלי הדם (ואזודילטציה), הגברת ביטוי של אנזימים נוגדי חמצון והפחתה בחלבונים דלקתיים

    במחקרים על בעלי חיים מכרסמים, מתן קפסיאצין הראה השפעות חיוביות על טרשת עורקים, תסמונת מטבולית ויתר לחץ דם

    במחקר קליני כפול סמיות שפורסם ב
    Nutrientsמתן תוסף קפסאיצין לבני אדם עם רמות HDL נמוכות (סיימו את המחקר 18 איש בקבוצת ניסוי לעומת 17 בקבוצת ביקורת) הביאה להגברת רמות HDL בקבוצת הניסוי ולהפחתה ברמת הטריגליצרידים וחלבון CRP בדם
    במסקנות המחקר נכתב
    In conclusion, capsaicin improved risk factors of CHD in individuals with low HDL-C and may contribute to the prevention and treatment of CHD

    קיימים מחקרים קליניים נוספים על קפסאיצין ובריאות האדם, אך יש לזכור שכולם בחנו השפעת תוסף קפסאיצין, ולא אכילת פלפל חריף
    עדיין לא ניתן לתרגם את הממצאים הללו להמלצות אופרטיביות של אכילת פלפל חריף, כמויות ותדירות שבועית

    גיא שלמון
    דיאטן קליני וספורט, איש חינוך גופני ופיזיולוגי

  • מאת
    תגובות
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.
התחבר
ניוזלטר
ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר פברואר 2022

ניוזלטר נובמבר 2021

ניוזלטר נובמבר 2021

לרשימה המלאה ולהרשמה
 
עדכונים
מוזלי של בוקר טוב- מאת צבי מגנזיניק, טכנולוג יוניליוור

מוזלי של בוקר טוב- מאת צבי מגנזיניק, טכנולוג יוניליוור

גלילות חצילים ממולאות בריקוטה- מאת הדיאטנית ניצן גיל קהאן

גלילות חצילים ממולאות בריקוטה- מאת הדיאטנית ניצן גיל קהאן

חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

חוברת מתכונים מיוחדת לדיאטנים

 
תגיות
תגיות
אודי ואושר אומאמי אכילה בלילה ארוחת בוקר בישול ביתי גלוטן גלידה הפחתת נתרן הפחתת סוכר הרגלי אכילה חלבון חנוכה חצילים טבעונות טיפים יוניליוור יוניליוור העולמי ילדים ילדים ותזונה ירקות ללא גלוטן מדברים מחוץ לצלחת מרגרינה מתכון מתכון בריא ניצן גיל קאהן סדנת בישול סוכר עמותת עתיד עצירות פודקאסט פריכיות קטניות רוטב ירקות שיבולת שועל שיווק דיגיטלי תה תוכן שיווקי תזונה תזונה בריאה תזונה מבוססת צומח תזונת ילדים תזונת ספורט תזונת ספורטאים תעשיית המזון
כללי
  • דף הבית
  • אודות
  • מותגים
  • תוכנית הקיימות של יוניליוור
  • צרו קשר
כלים לדיאטנים.יות
  • מידע לעסק עצמאי
  • מצגות וסרטונים
  • מאמרים וכתבות
  • ניוזלטר
  • מחשבונים וכלים שימושיים
  • המלצות איגודי בריאות בעולם
  • אתרי תזונה מומלצים
  • ארגוני בריאות בעולם
  • מידע וקישורים חיצוניים
עוד בשבילכם
  • קופונים לאנשי מקצוע
  • מתכונים
  • ארכיון פורום תזונה מקצועי
הישארו בקשר!









    © כל הזכויות שמורות יוניליוור 2019-2022
    גלילה לראש העמוד